Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Referat: Östra SK B - Forserums IF B
Nivåskillnad när Östra tog komfortabel seger
2019-11-23 22:26, Senior Herrar B
FIF hade en tung afton i idrottshuset i Jönköping. Foto: Jens Åstrand
Östra, som leder div 4, tog idag emot Forserums IF B och på förhand förväntade sig många en storseger för hemmalaget. Det blev därför extra intressant när Forserums IF istället tog ledningen tidigt i matchen.
Gustav Andersson tog bollen på egen planhalva och dribblade förbi flera Östraspelare och satte ledningsmålet efter knappa fyra minuter. Kanske kunde en skräll ändå vara möjlig? Östra replikerade dock snabbt och tog också ledningen innan halva första perioden hade passerat men Hugo Åstrand kvitterade senare och efter första perioden stod det 2-2. En period som tränare Blixt kallar för en av säsongens bästa!

Östra kom ut med en annan inställning till andra perioden och gjorde snabbt två mål. Trots en reducering av Hultenius så nyttjade hemmalaget sin starka offensiv och ökade till en 7-3 ledning inför sista tjugo.

Sista perioden blev för jobbig för Forserum som blev frustrerade när resultatet rann iväg och med frustration kommer ofta försök att göra underverk på egen hand vilket sällan fungerar. Istället fortsatte bollarna ramla in i Forserums kasse som för kvällen vaktades av Marcus Ottosson på ett mycket bra sätt. "Otto" var bland de bättre Forserumsspelarna för kvällen och fick bland annat rädda ett straffslag.

Ska Forserum kunna ta poäng mot Östra i returmötet så behöver man nyttja Östras något vacklande defensiv och dessutom försöka försvara sig bättre mot deras effektiva skarpskyttar.

Slutresultat: 11-3