Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Forserums IF B
8 - 4
Månsarps IBK B
Forserums IF B8 - 4Månsarps IBK B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 08 november, 18:30
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:17:30, Forserums sporthall
Trupp:Arvid Åstrand
Emil Elmebro
Emil Hultenius
Filip Linder
Gustav Andersson
Gustav Svahn
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Isac Fahlberg
Jesper Dellfors
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Ted Ivarsson
Förändringar under veckan gav resultat
2019-11-08 23:13
Matchen mot Månsarp höll högt tempo. Foto: Theo Holmberg
Inledningen av säsongen 2019/2020 har inte gått så som önskat för b-laget. Att gå från u-lagsserie till div 4-spel innebar en stor omställning och det är lätt att vara bli pessimistisk när förlusterna blir fler och fler. För att vända på resultaten och få en mer optimistiskt syn på framtiden har tränare Tobias gjort förändringar i träningsupplägget, pratat ordentligt med laget och ingjutit mod och tro på dom själva. Något som gav frukt under kvällens match mot Månsarp.
Redan under torsdagens träning syntes en förändring på inställningen bland spelarna. Det fanns ett tydligare fokus och bättre intensitet på planen. Inför matchen tryckte kvällens ledare på just detta igen för att få in samma känsla i matchen som den senaste träningen. 

Månsarp överraskade när man öppnade matchen med ett högt tempo och visade ingen respekt för hemmalaget trots sitt prekära tabelläge. Detta gav utdelning när de fick kvällens öppningsmål efter 3:13. Efter detta höjer Forserum tempot rejält och tar över matchbilden i första perioden och går till första vilan med en 4-2 ledning efter att bland annat Linus Thyrén från P04 gjort två assist.
I pausen läggs mycket tid på vikten av att bibehålla fokus och att uppspelen måste vara noggranna eftersom vi har liten tendens att förlora bollen i den känsliga mittzonen.

Andra perioden innehöll bara ett mål för vardera lag och det syntes att både hemma- och bortalag var medvetna om att varje mål i detta skede av matchen var mycket viktiga.

Sista akten för kvällen rivstartades av FIF som utökade till 6-3 genom Ludde som avlossade en projektil i nättaket efter dryga minuten. Gästerna fick sedan en sista chans att inleda jakten på kvittering efter att de reducerat till 6-4, deras fall blev dock att de tog ett par utvisningar och firma Holmberg/Åstrand gjorde 2 powerplaymål. 

En skön seger för ett lag som är på uppåtgående och dessutom inför en härligt entusiastisk hemmapublik!

Positiva punkter från kvällen:
- Inställningen, från uppvärmning till slutsignal
- Alla femmor producerar poäng och gör ett hästjobb i defensiven
- Oerhört mycket skottäckningar
- Linus Thyrén blir utsedd till matchens lirare och visar stor mognad när han framför allt vågar ta för sig mer och är trygg med bollen.

Målskyttar Forserum:
Ludvig Kylberg (2)
Emil Hultenius
Hugo Forsum
Gustav Andersson
Ted Ivarsson
Melwin Holmberg
Arvid Åstrand

/Johan Holmberg

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer