Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
IBF Tranås B
6 - 6
Forserums IF B
IBF Tranås B6 - 6Forserums IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 december, 15:00
Plats:Tranås Idrottshall
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:14:00, Tranås idrottshall
Trupp:Alexander Golubovic
Arvid Åstrand
Emil Hultenius
Gustav Andersson
Gustav Svahn
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Isac Fahlberg
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Zebastian Rickardsson
Men, nej.
2019-12-15 19:58
Söndagens match var en av de jämnare under säsongen.
Kvällens båda lag ville verkligen inte förlora. 11:an mot 12:an. Jumbon mot nästjumbon. Äran stod på spel och det skulle bli ett drama.
"Mitten, mitten, mitten!" ekar troligtvis fortfarande i Tranås sporthall och det var där fokus i försvaret skulle varit. Nästan samtliga av hemmalagets mål kom efter inspel framför mål där Forserum inte var tillräckligt på hugget. Det var också på ett sådant sätt som Tranås tog ledningen i första perioden som länge var mållös men samtidigt ganska öppen. Inget lag tog ordentligt initiativ.

"Otto" i mål gjorde en fin match. Inte hans bästa hittills i serien men en bra dag på jobbet helt enkelt. Han går inte att klandra för något av de inledande 3 målen när IBF Tranås tog en stabil ledning i början av andra perioden. Inlånade coachen Kasper Svensson gick då ned på folk för att förändra matchbilden och det gav lyckligtvis resultat i form av 3 mål innan perioden var slut, bland annat genom två fullträffar av Melle och samtliga tre mål assisterades av Arvid. Att gå ned på folk är känsligt och kan bli ifrågasatt om det inte ger utdelning. Samme Arvid gav också de gröna ledningen i början av sista perioden men ännu en gång tog Tranorna ledningen efter två mål av Ozborne Johnson. 3:e perioden var ordentligt svängig och känslorna kastades mellan hopp och förtvivlan, när Arvid kvitterat med 3 minuter kvar kändes plötsligt 5-5 som ett resultat Forserum kunde vara nöjda med. Det var då det förlösande 5-6 målet kom och Melle fullbordade sitt hattrick med endast 16 sekunder kvar och segern var mycket nära. Tranås tog ut målvakten och lyckades på ett snyggt sätt ändå få in kvitteringen till 6-6 med 2 sekunder kvar av matchen och vilt jubel ljöd bland hemmaspelarna.

Tystare omklädningsrum har jag nog inte varit med om. Likaresultatet kändes som en bitter förlust, svartare än resan hem men vi får inte glömma att Forserum ändå hämtade upp ett 0-3 underläge i mitten av matchen och var bara ett par ynka sekunder från segern. Trots att samtliga i laget var besvikna i omklädningsrummet så fanns det ändå bra saker att ta med till nästa match. Jag själv skulle vilja lyfta Hampus Thyrén som gick in i mängder med närkamper på ett imponerande sätt och skapade på så sätt många farliga målchanser åt honom själv och andra. Arvids 5 poäng och Melwins hattrick bör också nämnas och Ted såg ut att vara tillbaka i samma form som i inledningen av serien.

Nästa helg vänder serien och sista matchen innan juluppehållet skall spelas. Aneby står för motståndet och premiären mot dessa var en svängig match som kunde gått hur som helst. Kom och fira in julledigheten med en härlig lördagsmatch!

Målskyttar Forserum:
Melwin Holmberg (3)
Arvid Åstrand (2)
Gustav Andersson

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer