Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Forserums IF B
6 - 5
Aneby SK
Forserums IF B6 - 5Aneby SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 december, 15:00
Plats:Sporthallen Forserum
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Trupp:Alexander Golubovic
Gustav Andersson
Gustav Svahn
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Jesper Dellfors
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Zebastian Rickardsson
Hårt jobb och glädje gav en godare jul!
2019-12-21 17:30
God Jul från Forserums IF-B!
Julen står för dörren och likaså ett uppehåll tills Januari i innebandyn. Forserums IF-B som senast snöpligt tappade en ledning med bara sekunder kvar av matchen mot Tranås bjöd även idag på ett drama som kunde fått den hjärtsvage att lämna jordelivet.
Aneby SK vann mot FIF-B i premiären efter en jämn tillställning som avgjordes i mittskedet av matchen. Att FIF var nära att komma ikapp då gjorde att revanschlustan ikväll var påtaglig. Snacket i omklädningsrummet handlade ännu en gång om att spela enkelt, med glädje och med bra energi. Tränarstaben iklädda julmundering njöt därför när Gustav Andersson inledde målskyttet med en rapp handledare redan efter 16 sekunder och jublet på bänken bröt ut. Jesper Dellfors utökade marginalen till två med ett välplacerat skott vid bortre stolpen och Hugo Forsum stod för en utsökt delikatess hämtad direkt från dyraste innebandycharkuteri. Det verkade som Hugo ställt upp som frivillig utövningskropp under naprapat-vm. Mjukare än en calzone-ost slingrade han sig dubbelvikt, framåtvikt och utochin fram mellan motståndarnas kroppar för att sedan rappt avsluta rakt upp i nättaket! Julgodis för innebandyögon! 3-0 efter 8 minuter och en underbart härlig energi i hela laget! Gästerna reducerade innan pausvila men känslan var ändå att FIF ägde första perioden. 

Andra perioden var mållös fram till 16:e minuten då Linus Landsjö påpassligt styrde in 4-1 framför mål. Linus som sent blev inkallad till match efter ett sent återbud fick i pausen till tredje bollen som en symbol för sitt första mål i b-laget. Denna pausvila var säsongens första där Blixt ej behövde justera eller poängtera några förändringar i spelet. Allt kändes stabilt och i lagets egna händer och när Hugo Åstrand och Ted Ivarsson i början av perioden utökade till 6-1 så spred sig ett lugn i truppen. Ett farligt lugn. Lömskare än en vålnad om natten så fick en falsk trygghet FIF att börja tappa det stabila spelet och mål efter mål började segla in bakom en annars fantastiskt spelande Otto i målet. 6-1 blev 6-2, 6-3, 6-4 och med 45 sekunder kvar satt även 6-5 målet och pulsen hos undertecknad steg i upp till ohälsosam nivå. Time-out togs av Blixt som snabbt komponerade en "döda-matchen-kedja" och efter stort besvär framför eget mål och en boll som studsade bara centimeter från mållinjen så lyckades Forserum knyta säcken och därmed gå till julvila med bästa känslan i kroppen!

Backlinjen på endast 4 man idag var fenomenal och mest övertygande av alla var kanske Jeppe Dellfors som gjorde sin bästa match hittills! Bland forwardsen etsade Alex Golubovic insats sig fast på näthinnan med ett uppoffrande slit, inte minst i hemåtarbetet där det var plattan i mattan varje byte. Ottos sanslösa tv-räddningar får ej heller glömmas.

Målskyttar Forserums IF:
Gustav Andersson
Jesper Dellfors
Hugo Forsum
Linus Landsjö
Hugo Åstrand
Ted IVarsson

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer