Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Forserums IF B
5 - 10
Södra Wätterns IF
Forserums IF B5 - 10Södra Wätterns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 januari, 19:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:18:00, Forserums sporthall
Trupp:Emil Hultenius
Filip Linder
Gustav Andersson
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Jens Larsson
Jesper Dellfors
Linus Thyrén
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Zebastian Rickardsson
Förlust i omstarten
2020-01-10 21:40
En bra match men motståndet var snäppet för skickligt
De senaste matcherna för B-laget har bjudit på bra spel och, kanske viktigast, bra inställning. Senast lagen i kvällens match möttes blev en enfärgad historia där Södra Wättern vann stort. Ledorden innan första tekningen idag var därför att bibehålla inställningen vi haft och att markeringsspelet i egen zon var av högsta vikt.
Fredagkväll, omstart i serien. Härligt och nervigt men resultatet i förra mötet fick ned förväntningarna redan inför match. Mert som alltid är energigivande fick trots detta igång laget under uppvärmningen och det behövdes för herre min skapare vilket tempo matchen bjöd på! Södra wättern är spelskickliga men Forserum hängde med nästan förvånansvärt bra och skapade farligheter redan i första bytet. 
Gästerna tog ledningen efter 8:26 men halvminuten senare kvitterade Hulta och lagen spelade jämnt stora delar av första perioden. SW tog ledningen efter 14 minuter vilket stod sig perioden ut. 

Fem minuter in i andra utökades ledningen till 1-3 men ännu hade inte de grönklädda gett upp hoppet. Ted Ivarsson tog först en utvisning men fick sedan chansen att spela i PP direkt när han kom in och betalade tillbaka genom att sätta reduceringen med ett specialskott som inövats under jul- och nyårs ledigheten. Ingen styrka och inget sikte, men det räcker att bara träffa bollen ibland.

Melwin Holmberg bjöd på kanske matchens största behållning när han snyggt drog sin motståndare och sedan spelade fram Ivarsson som för andra gången för kvällen nätade med ett skott som målvakterna i våra yngsta pojklag knappast skulle skrämmas av. Men det räcker. 3-3 och kanske kanske var något stort på gång!? Tyvärr drabbades Forserum av någon form av hybris efter kvitteringen och var allt för ivriga vilket medförde misstag som direkt resulterade i tre baklängesmål innan vila till tredje perioden.

Bollarna fortsatte tyvärr att ramla in i FIF-målet i tredje. Bortalaget gjorde totalt 7 raka mål och hade med fem minuter kvar av matcher en ledning på 3-10. Seriens färggladaste domarpar Tokic/Kaltac utdelade en 5-minutersutvisning i slutet av matchen vilket nyttjades dubbla gånger av Thyrén/Forsum som fastställde kvällens resultat till 5-10.

Det som inte dödar dig, stärker dig. Flera av målen bakåt ikväll blev till genom att motståndarna spelade runt i ett fruktansvärt tempo och Forserum blev allt för tittandes på bollen och detta nyttjade Södra wättern genom att placera sig på en ledig yta och därifrån näta. Gång efter gång. Skickligt och svårt att försvara sig emot. Trots resultatet var matchen en rejäl förbättring mot senaste mötet och laget kan se fram emot kommande matcher med en, trots allt, bra match i ryggen!

Målskyttar Forserums IF:
Ted Ivarsson (2)
Emil Hultenius
Hampus Thyrén
Hugo Forsum

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer