Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Forserums IF B
6 - 6
Sportklubben Beduinerna
Forserums IF B6 - 6Sportklubben Beduinerna

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 januari, 19:00
Plats:Sporthallen Forserum
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:18:00, Forserums Sporthall
Trupp:Arvid Åstrand
Emil Hultenius
Filip Linder
Gustav Andersson
Hampus Thyrén
Hugo Åstrand
Isac Fahlberg
Linus Landsjö
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Lukas Skog
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Falsk trygghet fick Forserum att tappa poäng
2020-01-24 21:55
Varsin poäng åt båda lagen efter en märklig matchbild
Förlust senast men med Forserum i bra form så fanns förhoppningar om revansch inför returmötet mot Beduinerna. De rosaklädda spelarna är storvuxna och fick kanske hemmalaget att tveka i vissa situationer i början av matchen men det var comebackande Arvid som spräckte nollan. Glädje!
Den så perfekt komponerade "gärdetkedjan" var alltså intakt igen och det gav utdelning redan efter 5 minuter. Några minuter senare bjöd Gurra sin motståndare på en direktbiljett till södra kurvan i hallen när han utförde en bakom-ryggen-pass till Ludde som satte tvåan och småflickorna på läktaren formade sina pupiller hjärtformade. Innan första 20 hade passerat hade samma målskyttar dubblerat sin målskörd och  Forserum kunde stoltsera med en stabil 4-0 ledning. Glädje. Enkelhet. Bra.

Men så kom andra perioden och någon måste släppt in innebandyns egna Grinch i Forserums sporthall och förstörde festen. Två mål föll snabbt bakåt efter situationer som kan kallas tillfälligheter av vissa, obeslutsamhet av andra. Självförtroendet blåstes bort och matchbilden vändes upp och ner. Beduinerna ägde matchen i andra perioden och satte snart även 3:an i powerplay. Hampus Thyrén stod sedan för en krigarinsats på högerkanten när han förde upp bollen på egen hand och spelade fram till Hulta som till publikens befrielse enkelt kunde göra 5-3. Men den dåliga känslan bestod och efter andra perioden var ledningen endast 5-4 till FIF. Obeslutsamt. Krångligt. Ont i magen.

Först när gästerna tog ledningen med 5-6 så kom Forserum in i samma beslutsamhet som i första perioden och hade mycket boll de sista minuterna. Förra veckans fyramålsskytt Linus Landsjö satte kvitteringen efter en assist för fjärde gången av Melwin Holmberg. Matchens slutskede fick Lukas Skog vakta kassen och stod för en utsökt sidledsräddning som fick ögonen på läktaren att tindra igen.

Matchen var extremt polariserad och innehöll helt olika scenarion. Oavgjort var rättvist men onödigt då 4-0 ledningen efter första borde resulterat i tre pinnar. Hampus Thyrén spelade för kvällen på backposition och gjorde det med stort hjärta. Förarbetet till 5-3 var frukten av hans personifierande beslutsamhet. Hugo Åstrand ska också nämnas för sin inställning och sitt orädda spel i sarghörnen, en inställning hos två spelare som hade behövts av fler och under större delar av matchen.

Målskyttar Forserums IF:
Arvid Åstrand (2)
Ludvig Kylberg (2)
Emil Hultenius
Linus Landsjö

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer