Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Forserums IF B
3 - 6
Tenhults IF B
Forserums IF B3 - 6Tenhults IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 februari, 19:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:18:00, Forserums Sporthall
Trupp:Alexander Golubovic
Arvid Åstrand
Emil Hultenius
Filip Linder
Gustav Andersson
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Isac Fahlberg
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Lukas Skog
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Det är inte i medvind som drakar lyfter
2020-02-07 22:58
Förlust igen mot Tenhults IF
Föga förvånande så startade matchen i ett högt tempo. Tenhults IF har flera riviga spelare som jagar boll till varje pris i alla situationer och det blir lätt hätsk stämning om motståndarna bjuder upp till dans. Ikväll var inget undantag.
Det kändes att det var derby i hallen. Läktaren fylldes av både hemma- och bortasupportrar och det var upplagt för en elektrisk innebandykväll! Tenhult ångade på från start och deras jagande efter boll resulterade i en 0-1 ledning efter 6 minuter. Arvid kvitterade minuten senare efter slarv av TIF framför eget mål men Tenhult hann sätta två bollar till innan pausvila. Trots ett par måls underläge så fanns gott om hopp kvar bland FIF-spelarna i omklädningsrummet inför andra perioden. Mycket var bättre än senaste matchen och 2 mål är en liten ledning.

Det höga tempot fortsatte i andra perioden och gästerna utökade ledningen 45 sekunder in i andra. När sedan 1-5 även ramlade in innan halva matchen spelats så började huvudena hänga något. Forserum sköt alldeles för få skott på mål och hade överlag problem med sitt egna spel på sista tredjedelen av planen där man tappade boll och hade svårt att hitta lediga spelare. Derbykänslan ökade i intensitet och domarna hade svårt att hålla en jämn nivå matchen igenom. Utvisningarna blev fler och fler men inga fler mål rapporterades innan vila.

Hoppet fanns fortfarande kvar men fick sig en ordentlig törn när 1-6 satt efter ett par minuter in i tredje. Matchen blev efter detta grinigare och även publiken visade ett nytt ansikte med uttryck som inte hör hemma i hallen. Det är en besvikelse att höra nedlåtande kommentarer om både motståndare och sitt egna lag, i stridens hetta kommer många mindre begrundade uttryck ur munnarna men faktum är att efter slutsignalen ska trots allt lagen skaka hand och lägga det som hände på plan bakom sig. Direkt nedlåtande och nedvärderande uttryck kan dock hänga med mycket länge efter publiken lämnat läktaren.

Matchbilden var en vattendelare, det var en underhållande match att bevittna men började även dra sig mot en urartande tillställning med många utvisningar och protester efter de flesta domsluten. Forserum lyckades i alla fall få in ett par tröstmål men borde kunna nyttja de båda 5 mot 3 powerplayen där man inte ens fick några skott på mål. Spelet hade gått i stiltje.

Klyschan "ett fall framåt" skulle vara ett bra uttryck för kvällens match men samtidigt fanns mer att önska. Spelet 5 mot 5 var Forserum med i matchen men varken BP eller framför allt PP lyckades inte särskilt bra. Det är dock inte i medvind utan i motvind som drakar lyfter!

Bäst i hemmalaget för kvällen var den nykomponerade 3:e-kedjan med Alle G, Mert och Hugo Å. Den sistnämnde gjorde ett par riktiga ända-in-i-kaklet-byten i sista perioden och kedjan visade stort hjärta matchen igenom. 

Målskyttar Forserums IF:
Arvid Åstrand
Hampus Thyrén
Ludvig Kylberg

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer