Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Forserums IF B
7 - 6
IBF Tranås B
Forserums IF B7 - 6IBF Tranås B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 mars, 17:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:16:00, Forserums Sporthall
Trupp:Alexander Golubovic
Arvid Åstrand
Eddie Ingesson
Filip Linder
Gustav Andersson
Gustav Svahn
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Isac Fahlberg
Linus Landsjö
Linus Thyrén
Lukas Skog
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Rasmus Karlsson
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Tack för säsongen 2019/2020
2020-03-14 21:20
Något klyschigt så kan säsongen beskrivas som en berg- & dalbana. Många sura förluster men även en del sköna vinster. Glädje, sorg, ilska och eufori. 
Nu är det slut.
Säsongen avslutades med mötet mot IBF Tranås inför tomma läktare. En mycket märklig stämning i en arena som annars oftast är välfylld. Nu fanns bara en ensam kameraman på läktaren och de trogna fansen fanns framför tv-skärmarna istället. Forserum hade aningen svårt att fokusera rätt utan publik och drog på sig mycket utvisningar under matchen. Tränare Tobias säger: "Även om laget spelar i division 4 så är publiken superviktig för att man ska prestera på topp, man vill inte göra bort sig även om det är mamma eller pappa som tittar. Man vill alltid göra sitt bästa."

FIF hade svårt att komma in på rätt sätt i matchen inledningsvis och det gör att Tranås tar ledningen. Det fanns dock sekvenser i första perioden som gjorde att spelarna kunde gå till paus med huvudet högt.
Tobias igen: "I andra perioden så börjar vi rulla igång den tempofyllda innebandyn som vi gillar att lira. Vi får utdelning för den höga pressen. Vi har däremot svårt med uppspelen idag, fast med den goda höga pressen som framför allt andra femman gör så går vi till sista periodvilan med ledning."

Sista perioden brukar bjuda på publikfriande innebandy i Forserums sporthall, så också idag men skönspelet fick skådas hemifrån istället. Mycket anfall och fina kombinationer. Tranås kvitterar till 5-5 men tremålsskytten Samuel Grytberg sätter 6-5 vilket kändes som matchavgörande. När då Tranås ännu en gång kvitterar sent i matchen så påminns FIF om deras dystra likamatch senast lagen möttes och Tranås kvitterade med 2 sekunder kvar.

Tobias: "När vi alla tror att det ska bli lika i matchen så gör poängmaskinen Melwin ett mål med endast 11 sekunder kvar. Det var en stark uppvisning från samtliga i kedjan men extra kul att vår egna fixlirare får göra det avgörande målet."

Melwin som inledde målskyttet säsongen 2019/2020 i Aneby får alltså även avsluta detsamma. Målet med 11 sekunder kvar ger Forserum en härlig seger och håller därmed undan från Tranås i tabellen där FIF slutar på 9:e plats.

Omständigheterna kring dagens matcher gav en konstig känsla i kroppen. En tomhet och lite sorgsen känsla. Kanske var det seriesegern för a-laget. Kanske var det Melwins sena avgörande. Kanske var det att tekniken höll hela dagen. Kanske var det Corona.

Nu är säsongen slut och jag är lite rörd. Att vara lagledare för ett härligt gäng ungdomar är givande på flera plan för en medelålders förälder som på nytt får uppleva att känna glädje, ilska, sorg och eufori med ett lag.

Det här var en bra dag för Forserums IF och jag fick njuta av ännu ett par fina ögonblick i föreningen. Jag var inte riktigt beredd mentalt på att avsluta säsongen men har en stark tro på b-laget inför säsongen 2020/2021.

Tack för den här säsongen, b-laget!

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer