Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Husqvarna IK B
4 - 7
Forserums IF B
Husqvarna IK B4 - 7Forserums IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 januari, 17:00
Plats:Huskvarna Sporthall B
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:16:00, Huskvarna Sporthall B
Trupp:Alexander Golubovic
Filip Linder
Gustav Andersson
Gustav Svahn
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Linus Landsjö
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Lukas Skog
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Samuel Grytberg
Ted Ivarsson
Överlägset FIF!
2020-01-18 20:47
Hårt lagarbete gav utdelning
Serien är snart inne i sitt slutskede och varje poäng som inkasseras är viktig för slutplaceringen i tabellen. Huskvarna som inför kvällens match låg på sista plats skrämmer kanske inte många på förhand men underskattning är farligt och lätt att drabbas av.
Den stora och varma hallen bidrog till att tempot på matchen redan från början var lågt och kändes nära på lite tafatt. Båda lagen hade små trupper till match och 0-0 stod sig länge, men när nollan väl spräcktes så gjordes det på ett fantastiskt sätt. Hugos fullträff i första perioden kan sparas och spelas upp igen om ögonen behöver vilas på något fint. Likt en pizzabagare som kastar in degen i ugnen slog han baklänges, på volley och med uppochnedvänt blad in bollen i mål. 15 minuter en kvart, varsågod! Nom nom nom! Innan försa pausen så utökades dessutom ledningen till det dubbla och känslan var att Huskvarna inte riktigt hängde med.

Andra perioden blev inte jämnare. FIF gick ovanligt enkelt upp i en 6-0 ledning och Otto briljerade på ett tryggt sätt i målet, hemmalaget dock fick in ett något turligt tröstmål innan paus-signalen ljöd. I sista perioden ökade Huskvarna takten och det rejält. Hemmalagets 3 forwards pressade högt och var nästan ända nere vid Forserums mål när FIF hade bollen och stressade desperat för att gripa efter ett halmstrå, en 6-1 ledning kan snabbt bli bräcklig om ett par bollar rullar in. När Forserum drog på sig en utvisning och samtidigt ytterligare en för protest mot domslut så kunde hemmalaget reducera vilket gav nerv till matchen, men larmet var falskt och Landsjö satte punkt för matchen när han satte lagets sjunde balja.

Idag fanns många fina insatser att belysa. Merts smittande entusiasm har stor betydelse för lagets inställning och var ikväll värt minst ett mål men på något sätt lyckades målvakten göra kanske sitt livs räddningar varje gång ordförande i FIF satsade mot mål. Mert som har en säregen stil när han skjuter ser nästan ut som om han spelar minigolf, väldigt aggressivt. 

Filip Linder gjorde otvivelaktigt säsongens bästa insats med helhjärtade ingripande i alla situationer. Redan på uppvärmningen syntes att fokuset var rätt inställt med ett gäng rappa skott och bra fart i benen. Linus Thyrén spelade sin mest fysiska match hittills och tvekade aldrig på att stoppa spelare som var huvudet längre gång efter gång. Ottoson var trygg i målet och såg länge ut att kanske stå för säsongens första nolla då inget verkade gå förbi "Mackan". Kvällens fyrverkeri stod dock Linus Landsjö för som nätade inte mindre än 4 gånger! Som grund för detta stod bra placeringsarbete utan boll samt fina framspelningar från kedjekamraterna. 

1:a kedjan producerade absolut flest poäng ikväll men de övriga 2 uppställningarna visade kanske mest hjärta och krattade manegen för de som stod för poängen. Insatsen ikväll var en lagvinst och en fantastikt skön sådan!

Målskyttar Forserums IF:
Linus Landsjö (4)
Hugo Åstrand
Melwin Holmberg
Ted Ivarsson

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer