Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Senior Herrar B
Tenhults IF B
5 - 3
Forserums IF B
Tenhults IF B5 - 3Forserums IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 november, 19:30
Plats:Tenhults Sporthall
Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:18:30, Tenhults sporthall
Trupp:Arvid Åstrand
Emil Hultenius
Filip Linder
Gustav Andersson
Gustav Svahn
Hampus Thyrén
Hugo Forsum
Hugo Åstrand
Isac Fahlberg
Jesper Dellfors
Linus Thyrén
Ludvig Kylberg
Marcus Ottosson
Melwin Holmberg
Mert Cimen
Ted Ivarsson
Zebastian Rickardsson
Känslofyllt när FIF-B förlorade i derbyt
2019-11-15 22:51
Första derbyt mot Tenhult den här säsongen slutade med förlust
Jämnt, irriterat och bra kvalitet på matchen är bra ledord för kvällens föreställning när Tenhult besegrade Forserum i säsongens första derby i division 4. Tyvärr avslutades kvällen tråkigt när resultatet inte gick Forserums väg och matchen fick ett mycket onödigt slut.
Den stora förlusten för Forserum när lagen möttes på försäsongen fanns på tapeten i omklädningsrummet strax innan match. Att rätt inställning skulle krävas för att få ett bra resultat under kvällens match var otvivelaktigt och Forserum inledde matchen bra. Matchen var endast knappa fyra minuter gammal när gästerna tog ledningen genom Arvid Åstrand som sannerligen är i högform med många mål de senaste matcherna, framspelad (som vanligt) av radarpartnern Melwin Holmberg. FIF hade under första perioden mycket bra inställning och hade fina möjligheter till utökning men istället kvitterade hemmalaget efter 6:13. 

Robin Edberg debuterade för säsongen i Forserum och presenterade sig ordentligt när han efter halva perioden gav gästerna ledningen med 1-2 vilket stod sig perioden ut. Anmärkningsvärt var att Tenhult fick sitt första frislag för kvällen långt efter halva första perioden. Bra eller dåligt, kanske både och.

Tenhult kvitterade matchen i ett tidigt powerplay i andra perioden och ökade i samband med detta tempot ordentligt. Forserum hade obefintligt med anfallsspel och Marcus Ottosson i FIF-målet gjorde förmodligen en av sina bästa perioder någonsin och svarade för helt magiska enhandsräddningar gång efter annan vilket var tur för gästerna som sattes ordentligt på prov. Forserum fick 3 utvisningar i andra perioden och boxplaykedjan fick slita mycket hårt med Mert Cimen i spetsen som i denna spelform stod för ett heroiskt slit och täckte många skott och störde powerplayet maximalt. 2-2 var ställningen efter två perioder.

FIF fick tidigt i tredje perioden straffslag och dessutom en utvisning med sig. Melwin Holmberg fick förtroendet och gjorde allt rätt men satte skottet hårt i stolpen och bollen studsade snöpligt rakt ut. Några minuter senare gjorde istället de svartklädda 3-2 lite för enkelt och det var tydligt att luften gick ur Forserum lite då. Time-out togs och laget gick ned på två kedjor men det gav inte tillräcklig boost i laget utan istället stod det snart 4-2 på tavlan efter mål i powerplay. FIF´s målkung Arvid gjorde ytterligare en balja men glädjen blev kortvarig då 5-3 ramlade in snart därefter. Forserum var trötta efter hårt slit stora delar av matchen.

Tyvärr avslutas matchen riktigt tråkigt när en Tenhultspelare går in på tok för hårt och vårdslöst i en närkamp och får 5 minuter + matchstraff. Att gå in på ett sådant sätt med 4 sekunder kvar på matchen är respektlöst och innebär mycket stor skaderisk. Att dessutom sedan håna Forserumspelarna med applåder och peka på tavlan var kvällens lågvattenmärke och undertecknad hoppas verkligen att en proffsig förening som Tenhults IF tar ett snack om denna situationen med berörd spelare. Tråkigt sa Bill, mycket sa Bull.

Det fanns på förhand förhoppningar om poäng ikväll men istället blev de allt för många boxplayen för jobbigt och kanske till slut avgörande. Forserum kan dock ta med sig en del bra bitar från kvällen:

- Inställningen, framför allt i första perioden
- Ottossons målvaktsspel i andra perioden
- Merts (och övrigas) slit i boxplay 

Målskyttar Forserum:
Arvid Åstrand (2)
Robin Edberg

/Johan Holmberg

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer