FIF gjorde spänningen kortvarig mot Husar
2019-11-01 22:20
Ritamäki sätter nr 2 för kvällen i andra perioden
Förra säsongen avslutades med ett spännande kval mot IBK Husar och framför allt var det första mötet lagen emellan en oviss tillställning med tillknäppt spel och ett riktigt ställningskrig. Kvällens match fick en helt annan karaktär och det var serieledarna som tog kommandot omgående.
Gästande Forserum nyttjade den stora planen och det såg nära på ut som att hemmalaget hade problem att spela på de story ytorna medans FIF nyttjade dessa på ett nästintill inövat sätt. Många inspelningar gick fram i mitten och på den ytan skapades många farliga lägen.
Hampus Thyrén fick öppna kvällens målskytte efter knappa fyra minuter efter en finurlig framspelning av Jens Larsson just i mitten. Jens fick sedan själv utöka ledningen bara halvminuten senare framspelad av Joel Steen. Målskörden fortsatte i stadig takt och efter halva perioden hade gästerna en bekväm ledning på hela 0-5 och det blev även resultatet i första perioden. Den tämligen stora tillresta publiken började ana storvinst då Husar inte skapat särskilt många lägen och matchbilden hade redan svalnat av.

En liten gnista hopp för hemmalaget tändes när de reducerade till 1-5 tidigt i andra perioden men repliken från FIF tog bara 19 sekunder innan Alexander Ritamäki satte sitt andra för kvällen. Efterföljande 10 minuter avgjorde definitivt matchen när de gröna gick upp i en 2-9 ledning inför tredje perioden.

Sista akten var en avslagen tillställning och vanns av hemmalaget med 2-1. Ludvig Kylberg fick avsluta Forserums målskytte när han satte 3-10 med knappa 3 minuter kvar av matchen. När slutsignalen ljöd för sista gången under kvällen stod det 4-10 på måltavlan.

Bortapubliken hade kanske hoppats på en återupplevelse av kvalmatcherna mot Husar med hög spänning och mycket känslor. Istället inkasserades en tvärsäker bortaseger och matchen fick aldrig nerv eller några större känsloyttringar. Det var dock glädjande att se en spelare som Lucas Bergstrand producera mål efter förra årets säsong då han var skadad och nu ser ut att rehabat sig i bra form.
FIF hade en mycket stabil backuppsättning under kvällen med lagkapten Andersson (3 poäng) i spetsen och även Robert Hakkarainen svarade för mycket gott arbete i närkamper vilket gjorde kvällen extra jobbig för de blåa hemmaspelarna.