Högdramatiskt när Forserum hämtade samtliga poäng i Fliseryd
2019-11-22 22:20
Fans och spelare tackar varandra för strax därefter resa hem med samtliga poäng i bagaget

Regnet piskade mot rutan på bussen när Forserum tillsammans med supportrar susade fram i den bäcksvarta kvällen genom smålands täta skogar. Kanske hade en del hellre tänkt sig fredagsmys med tacos eller krabba på tallrikarna men gröna väggen ser hellre sina hjältar strida om nya poäng, denna gång mot Fliseryd.

Matchstart och nervigt. Samtliga spelare utstrålade närvaro och stort fokus för att bjuda den tillresta publiken på underhållning. Likt japanska krabbor med samurajsvärd ställde laget upp för första tekning. Förvånande förändrades något i samband med matchstart och den förväntade matchbilden med snabbt och stabilt spel utbyttes mot darrigt bollmottagande, stela agerande och få chanser.

Fansen från höglandet fick en kalldusch när hemmalaget dessutom tog ledningen med 1-0, detta direkt efter att gästerna prickat stolpen. Trots stort bollinnehav av Forserum så nyttjade Fliseryd Forserums få misstag och utökade ledningen till 2 bollar och länge såg det ut som FIF skulle gå mållösa i en period för första gången för säsongen. Fansen kunde dock pusta ut och för att i nästa andetag jubla vilt när den för kvällen balanserat hetlevrade Dåppens satte reduceringen med 5 minuter kvar av första.

Andra tjugan inleddes med en förlösande kvittering av Jonas Engberg, ett likaresultat som stod sig endast ett fåtal minuter innan hemmalaget ännu en gång nyttjade FIF´s få misstag och tog ledningen på kontring. Perioden innehöll många snabba spelvändningar men få bra spelvarianter när lagen väl etablerat spel. Istället fick båda lagen spela med sina backpar långt ned i banan när de hade bollinnehav och matchbilden vittnade om att rädslan för att tappa bollen vann över den kreativa viljan.

Matchen var inne i en känslig period när Jens Larsson satte den viktiga kvitteringen och när sedan Hakkarainen serverade en genial passning till Steen som gav FIF ledningen för första gången så gjorde de tillresta supportrarna sig rejält hörda i idrottshallen. En ledning som stod sig perioden ut.

I sista perioden verkade hemmalaget till en början tröttkörda. FIF hade mycket bollinnehav och skapade så pass många lägen att målen till slut föll in genom Dåpps och Steens andra fullträffar. Fliseryd tog time-out vilket gav resultat omgående och reducerade 2 gånger om och var endast ett mål bakom med sex och en halv minut kvar. Bäddat för en riktig nagelbitare! Fliseryd satte allt på ett kort och tog ut målvakten i slutskedet men Forserum visade prov på moral, kämpade med för sitt liv med sina svärd och höll undan och kunde till slut sätta 5-7 med sekunden kvar av matchen, Engbergs andra för kvällen och segern var säkrad!

Berömmas bör Robert Hakkarainen för hans enorma slit, inte minst i det så känsliga slutskedet av matchen. Framspelningen till 4-3 målet var dessutom en delikatess som smakade utmärkt!

Beröm delas även rättfärdigt ut till Hugo Forsum som tog många bra beslut framför allt defensivt och visade stor mognad i sitt spel.

Den så alltid duktiga MJ måste även få ett benämnande efter hans fantastiska snabbhet och kreativa lösningar i knepiga situationer. Motståndarna försvann snabbare än regndroppar på bussens framruta när MJ svepte fram som torkare på högsta hastighet.

Eftersom Husar samtidigt segrade över Tenhult så kan höglandets hjältar åter igen titulera sig serieledare!