Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Samling:19:00
Aj aj aj, vinst mot HIK men en chockförlust i form av skada
2023-01-26 08:17
Jubel från tredjekedjan, bara minuter innan Jonas skada

Efter två oavgjorda resultat på kort tid och ett spel som inte riktigt gett önskat resultat så samlades truppen på tisdagens träning. Förändring krävdes och till matchen mot Husqvarna beslutades det att gå ned på tiden för bytena och sätta hög press från början. Det ändrade spelsättet verkade ge effekt när det small i målet 5 gånger inom 8 minuter och matchen var kanske avgjord redan då men eftersnacket skulle handla om en helt annan smäll.

Tredjekedjan fick mindre speltid i första perioden men gavs större förtroende till mittakten. De gav då svar på tal genom att göra två mål men strax efter att Hugo satt 3-9 så kom mardrömshändelsen. Jonas Engberg, en av seriens absolut bästa spelare och den obeskrivligt viktiga kuggen för laget, föll ihop på offensiv planhalva efter en lättare närkamp. Kroppspråket och oförmågan att röra knät var talande, det här var en knäskada av allvarligare sort. Ambulans fick tillkallas och lagen beslöt att låta återstående tid för perioden löpa ut.

Resten av matchen fick en speciell karaktär. Både publik och spelare var tagna av situationen men Forserum spelade av matchen på ett bra sätt och vann rättvist med 4-11. Jonas som innan skadan hann göra ett hattrick och var som vanligt en av planens bästa, kommer troligtvis inte vara med på ett tag nu. Alla tänkte givetvis på honom själv i första hand men en direkt efterföljande fråga blir: Hur ersätter man Jonas? Går det ens?

Krya på dig Jonas, du har spelat dig rakt in i våra hjärtan. Du kommer att komma tillbaka stark.