SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Månsarps IBK
6 - 7
Forserums IF
Månsarps IBK6 - 7Forserums IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 mars, 16:00
Plats:Norrahammars Sporthall
Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:15:00
Här avgör Bäckström - Forserum avslutar säsongen med glädjejubel
2024-03-16 20:39
Karriärens lösaste mål (?) avgör, Forserum vinner avslutningen av säsongen

Säsongen är slut och Forserum och alla deras tillresta anhängare fick avsluta i jubel. 
Ett jubel i en omfamnande grupp av hela laget. Ett jubel bland de lättade åskådarna på läktaren. 

Mitt i allt jubel och mitt på plan står han, "Lucky Lucke", förvånad och med armarna i skyn.

Det var tre minuter in i förlängningen som Bäckström skjuter, eller snarare misslyckas skjuta iväg ett försök till skott. Bollen får ändå tillräckligt momentum för att curla sig långsamt långsamt mot mål mellan spelare efter spelare. Ett par koppar kaffe senare hittar den stackars misshandlade bollen en lucka mellan en förvirrad målvakt och hans högra stolpe. Det var avgjort, Forserum avslutar säsongen 2023/2024 med seger!

Forserum hade annars aldrig ledningen i matchen utan fick tidigt se 3 av 3 skott elakt rassla bakom Filip i mål. En tuff start får både honom och laget, Forserum hade bättre spel än Månsarp trots underläget men saknade effektiviteten vilket måltavlan inte ljög om. Rättvisevågen skulle dock vippa över mot Forserums sida ju längre matchen gick och kvitteringen till 6-6 kom med fem minuter kvar att spela.

I matchens slutskede uppstår en stökig situation framför Forserums mål och en hel del gruff utdelas vid sargen. Domarnas, ursäkta mig, fullständigt obegripliga utfall av detta blir en dubbelutvisning på FIF medans hemmalaget kom undan med en man på botbänken. Powerplay för Månsarp med minuten kvar gav hemmalaget ett drömläge att avgöra men FIF klarar detta och även den återstående tiden av utvisningen i förlängningen efter ett heroiskt jobb av boxplaykedjan och inte minst Marcus Johansson. Ett par minuter efter detta kom avgörandet som fick blodtrycket att sjunka till acceptabla nivåer igen.

Forserum slutar därmed på en 5:e plats i tabellen. Ett lag med mycket låg medelålder genomför säsongen väl godkänt. Det fanns en rädsla för nedflyttning för bara en vecka sedan men nu kan vi istället se fram emot ett ännu starkare FIF till nästa säsong i division 3, för denna säsongen har varit stökig. Från början skulle vi inte ens spela i trean.

Laget kunde inte förbereda sig ordentligt för division 3 då de tilldelades platsen sent. Ett par spelare hade redan lämnat klubben och det var sent att börja komplettera med värvningar. En oprövad Filip fick direkt ta förstaplatsen i målet efter Kaspers otäcka skada, en uppgift han överbevisat alla skeptiker. Flera skador har drabbat laget bland annat Rasmus vars knä gick sönder borta mot Värnamo tidigt under säsongen. Hoppet på en comeback för Jonas infriades aldrig. Lägg där till att många i laget inte spelat på denna nivå tidigare. Stökigt var sannerligen ordet. Lagets insats denna säsong har ifrågasatts och bejublats om vart annat. 

Men ni fixade det grabbar.
Tack.

Slutresultat:

6-7 efter förlängning.

Målskyttar Forserums IF:
Marcus Johansson (2)

Lucas Bäckström (2)

Melwin Holmberg (2)

Hampus Thyrén

Matchens lirare Forserums IF:
Melwin Holmberg


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
6 - 7  
Lör 9/3 14:00
3 - 4  
Sön 3/3 13:00
3 - 13
Lör 17/2 14:00
4 - 3  
Sön 11/2 16:30
9 - 6  
Lör 3/2 14:00
2 - 9  
 
 
Våra sponsorer
Partners