SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Forserums IF
3 - 4
Sävsjö IBK B
Forserums IF3 - 4Sävsjö IBK B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 14:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:13:00
Ångestpåslag deluxe efter uddamålsförlust under lördagen
2024-03-09 17:19
Det gick inte idag och nu hänger allt på sista matchen mot Månsarp om en vecka.

Med hjälp av andra resultat och vinst mot Sävsjö idag kunde kontraktet vara säkrat men högre makter ville tydligen annat och nu får vi invänta resultatet i sista matchen innan vi vet i vilken division Forserum spelar i nästa säsong. 

Kanske var dagens kamp säsongens jämnaste och dominerades av två fantastiskt duktiga målvakter samt bra försvarsspel från båda lagen. Filip i Forserumskassen gjorde en insats på högsta nivå men överglänstes ändå av Magnus Frödå i Sävsjömålet som var avgörande idag.
Forserum fick med sig ledningen till periodpaus men ett måls ledning var på tok för lite för att nerverna skulle släppa. Lite slumpartat kommer också kvitteringen sent i andra perioden och det hjälpte inte att MJ gav Forserum ledningen på nytt tidigt i tredje, Sävsjö gjorde sedan 3 raka.

Ett avgörande ryck i matchen visade det sig.
Forserum chansade på att ta ut målvakten i slutet men kom inte närmre än 3-4. 
Matchen var schysst, tight och mycket jämn. Inga utvisningar på hela matchen vittnar om en bra disciplin från båda lagen, risken att spela i boxplay var för stor.

Sävsjö som var tvungna att vinna idag för att ha någon chans att gå om Vetlanda gjorde vad de var tvungna att göra och vann med uddamålet för andra gången mot FIF. De möter dessutom konkurrenten i sista omgången, snacka om en eventuell drömavslutning på säsongen.

Forserum å andra sidan ställs mot ett Månsarp på bortaplan. Inte en omöjlig men definitivt en svår uppgift. Här behövs all hjälp de kan få och jag hoppas verkligen många supportrar följer med till Norrahammars sporthall nästa lördag! Ni vet vilket tryck ni kan skapa på bortaplan!

En dämpad Jonas inför avgörandet och dagens match:
"Nästa match tycker jag att den enkla lösningen är att vi vinner, vi kan inte förlita oss på andra. Jag tycker vi är bättre första perioden idag och efter det är det jämt mellan lagen men våra misstag kostar för mycket".

Målskyttar Forserums IF:

Eric Valfridsson
Marcus Johansson
Lucas Bäckström


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
6 - 7  
Lör 9/3 14:00
3 - 4  
Sön 3/3 13:00
3 - 13
Lör 17/2 14:00
4 - 3  
Sön 11/2 16:30
9 - 6  
Lör 3/2 14:00
2 - 9  
 
 
Våra sponsorer
Partners