Sportklubben Beduinerna4 - 4Forserums IF

Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Referat: Sportklubben Beduinerna - Forserums IF
Segersviten bruten, oavgjort mot Beduinerna
2022-12-17 09:33
Två bra målvakter bidrog till att hålla nere siffrorna

Vi är bortskämda med segrar i Forserum och ska vi vara ärliga så förväntade vi oss nog en förlängning av segersviten i fredags men Beduinerna överraskade FIF och stod för en imponerande upphämtning i årets sista match.

Det var spända och höga axlar på många spelare inledningsvis, få spelvägar hittades geom det kompakta Beduinförsvaret. Först när hemmalaget stressade högt öppnades främre planhalvan för genomskärningar. Jonas hittade just en sådan passning långt i sidled till Melwin som satte ledningsmålet. I början av andra perioden hade FIF utökat till 0-3 men matchens karaktär var fortfarande tight och jämn. Strax efter halva matchen hämtade Beduinerna in hela ledningen på strax över tre minuter och en påtaglig osäkerhet spreds plötsligt i Forserum.

Efter detta spelade Forserum inte särskilt konstruktivt, fler misstag och "onödiga" avslut från lägen som vi vanligtvis inte ser och som allt som oftast gick i täck. Lagen hann göra varsitt mål till men årets första poängtapp var ett faktum.

Pessimisten säger att ju fler segrar som radas upp, desto närmre kommer första förlusten. Nu är sviten bruten, förvisso ingen förlust men nu slipper vi oroa oss för det mer. Samla er och ta lärdom av motgången och var ödjmuka mot er själva och motståndarna. Forserum leder serien på ett imponerande sätt och det är bättre att underprestera en match nu än i ett evetuellt kval.