Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums IF
Välkommen till Forserums IF!
 
Senior Herrar A
Referat: Forserums IF - Bankeryds Skid o MK
Storvinst i hemmapremiären och nyförvärvet imponerade
2019-10-12 17:12, Senior Herrar A
Andreas Livh sätter bollen i krysset efter en fin soloprestation
Musiken dånade så de höstregniga väggarna på sporthallen skakade när Forserum värmde upp inför hemmapremiären. Inomhus var förväntningarna höga efter premiärvinsten i Vetlanda och dessutom ett rutinerat nyförvärv i Andreas Livh. 

Publiken behövde inte vänta länge på första målet på hemmaplan för säsongen. 46 sekunder in i matchen gjorde förra säsongens skyttekung Lucas Bäckström 1-0. Första perioden fortsatte sedan domineras till stora delar av Forserum men Bankeryd fick in ett par kassar och höll liv i matchen till första vilan, 4-2.

Efter en tidig reducering i andra perioden så bestämde sig Forserum för att sätta ned foten och la i en högre växel och då hängde inte gästerna med. När andra perioden var slut hade hemmalaget inkasserat ytterligare 10 mål, 14-3.

En eloge till domarna som höll bra nivå matchen igenom trots en hel del munhuggeri från gästerna som verkade uppgivna redan en bit in i andra perioden. Detta stoppade inte FIF som visade stor karaktär och gav sig inte in i tjafset och diskussionerna utan fortsatte trampa på i samma tempo. Denna moral är något som symboliserar många framgångsrika lag. 
I sista perioden fick några av juniorerna chansen och tog vara på den på ett bra sätt. En av dom var Hampus Thyrén som fick spela hela matchen och gjorde det på ett imponerande sätt, inte minst med tanke på att han hade en tung match från igår i benen.

Slutperioden blev annars något av en transportsträcka men målen fortsatte ramla in och slutsiffrorna skrevs till 21-4. Det fanns många utropstecken i målprotokollet, nämnas kan bland annat Dåppens 4 mål, hattrick på Bäckström och 1+6 på Crona.

Hur gick det då för nyförvärvet Andreas Livh? Bra. Till och med mycket bra! Det syns på många sätt att Andreas har mycket rutin. Hårda och precisa pass utmed sargerna, fina genomskärningspass i mitten och dominerande transporter med boll. Dessa ingredienser mynnade ut i 2 mål och 1 assist och om detta är en matchotränad kille så lovar det väldigt gott inför framtiden.

Målskyttar Forserum:
Marcus Gustavsson 4
Lucas Bäckström 3
Jonas Engberg 2
Andreas Livh 2
Marcus Johansson 2
Eric Walfridsson 2
Andreas Andersson 2
Rickard Crona
Hampus Thyrén
Alexander Ritamäki
Joel steen
Senior Herrar B
Referat: Forserums IF B - Hovslätts IK B
FIF-B föll in i Hovslätts fälla
2019-10-11 21:58, Senior Herrar B
Det var många tuffa kamper lagen emellan.
Publiken hann knappt sätta sig i Forserums sporthall innan hemmalaget tog ledningen med 1-0 genom Hugo Åstrand och det kändes inledningsvis som om FIF hade mycket god energi och kanske kunde rå på Hovslätt som detta lag mött många gånger under pojklagstiden. Det dröjde dock inte så långt efter Forserums mål innan Hovslätt började ta över bollinnehavet kraftigt och en de av de gröna spelarna började hålla för hårt i klubban och spelade darrigt. Gästerna ledde rättvist efter första perioden med 1-3 men det kändes som Forserum var med i matchen fortfarande.

Tyvärr styrde Hovslätt sedan spelet dit man ville och matchbilden förändrades mer och mer till det negativa ju längre matchen gick och stundtals var det mycket grinigt både på plan och läktare. Forserum föll till slut in i detta samma beteende som Hovslätt och det fanns mycket mer att önska vad det gäller etik och moral, något som tränare Blixt poängterade bestämt efter matchen. Det rann iväg i sista perioden och tavlan visade 5-12 när sista signalen ljöd.

Det fanns dock ljusglimtar på planen. Ted Ivarsson gjorde en mycket stabil insats och belönades med bland annat ett tjusigt mål. Även Hampus Thyrén förtjänar mycket beröm efter dagens insats, framför allt för sitt heroiska arbete i boxplay. Vårt powerplay var också helt ok då det skapades fina chanser flera gånger men oturen skrattade oss i ansiktet när avsluten missade.

Nu gäller det att slicka såren inse att årets säsong ÄR en utvecklingssäsong för hela laget. Vi är ett ungt lag med liten erfarenhet av seniorspel. Alla matcher kommer bli tuffa både spelmässigt och attitydmässigt men inte omöjliga. För att vi ska kunna ta poäng och vinna mot lag i serien måste vi vara ödjmuka, spela med glädje och inte falla in i andra lags typ av beteenden. 
Senior Herrar A
Referat: Vetlanda IBF B - Forserums IF
Dubbla hattrick när Forserum vann premiären
2019-10-04 22:58, Senior Herrar A
Lucas Bäckström sätter 3-8 på straff
Många fans från Forserum hade sökt sig till Vetlanda när FIF skulle spela seriepremiär mot Vetlanda IBF B. Lyckligtvis var det inte bara stolarna i ISCAR Arena som var sköna utan även spelet på planen gladde den tillresta publiken.

Premiärmålskytt för säsongen blev Alexander Ritamäki som efter fint förarbete av kedjekamraten Jonas Engberg sprätte in första målet för säsongen. Marcus Johansson skulle sedan göra dubbla baljor innan första perioden avslutades. 

Hemmalaget reducerade tidigt i andra perioden men MJ fullbordade snart därefter sitt hattrick genom att utöka till 1-4. I mitten av 2:a perioden fick VIBF powerplay, något som FIF med fin kontroll kunde avvärja och strax därefter satte Ritamäki sin andra fullträff för kvällen. Innan vilan gjorde båda lagen varsitt mål till och ställningen inför tredje var 2-6.

För att öka tempot i matchen gick Forserum ned på 2 femmor till sista perioden men laget fick fel fokus när spelet på planen blev grinigare och det gnälldes en del på domsluten. Lagen gjorde varannat mål till ställningen 4-8 när sedan FIF ryckte ifrån till 4-11. Sista målet gjordes av Alexander Ritamäki som därmed även han fullbordade sitt hattrick!

Det fanns ett par extra fina insatser på planen. MJ med sitt uppoffrande och kvicka spel som resulterade i bland annat fyra mål och ett straffslag, Alexander R med sina tre baljor men även Robert Hakkarainen som gjorde en helgjuten insats på sin backplats.

Målskyttar Forserum:
Marcus Johansson (4)
Alaxander Ritamäki (3)
Marcus Gustavsson (2)
Rickard Crona
Lucas Bäckström 
Bilder Karsbo Cup 2019
2019-09-08 18:33
Finns nu lite bilder från Karsbo Cup 2019 under fliken "Bildgalleri" på hemsidan.
Dragningslistan på karsbo lotteriet
2019-09-01 20:02

Pris 24: Ann-Sofie Elofsson lott 125

Pris 23: Anna Kylberg lott 879

Pris 22: Andreas Garp lott 400

Pris 21: Johan Fredriksson lott 963

Pris 20: Magnus Karlsson lott 95

Pris 19: Majken Johansson lott 367

Pris 18: Mattias Homelius lott 780

Pris 17: Sofia Buhre lott 724

Pris 16: B-M Svensson lott 90

Pris 15: Sigurd Isacsson lott 213

Pris 14: Anita Åstrand lott 431

Pris 13: Jörn Michel lott 235

Pris 12: Claes Ericsson lott 808

Pris 11: Ann-Britt Gustavsson lott 318

Pris 10: Mattias Andersson lott 498

Pris 9: Oskar Wassborg lott 527

Pris 8: Carin Berggren lott 674

Pris 7: Anneli Sander lott 391

Pris 6: Britt-Mari Palm lott 109

Pris 5: Madeleine Lindfors lott 16

Pris 4: Marianne Fredriksson lott 928

Pris 3: Markus Ahlberg 

Pris 2: Isac Fahlberg 

Pris 1: Cinna Rolfsson 

Nyheter från våra lag
Senior Herrar B, 11/10 21:58 
P-04/05, 08/10 19:57 
Senior Herrar A, 04/10 22:58 
P-04/05, 30/09 18:03 
 
Våra sponsorer