Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums IF
Välkommen till Forserums IF!
 
TROLLEVI
2019-04-04 14:43

Hej


Nu har solen börjat att titta fram och gräset håller på att växa för fullt, Och våran kära vaktmästare gör så gott han kan innan vi får gå ut på Trollevi.


Vi har satt preliminärt datum att SENIORER får gå ut 24/4 och UNGDOMSLAGEN 29/4.


OBS detta är preliminärt då man aldrig vet hur de blir med vädret.


Med vänlig hälsning Mert cimen

Senior herrar
Referat: Forserums IF - IBK Husar
FORSERUMS IF KLARA FÖR DIV 3!
2019-03-24 17:53, Senior herrar
Det var en förväntansfull publik som köade utanför sporthallen i Forserum när kvalet till division 3 skulle avgöras på Söndagseftermiddagen. Första mötet mot IBK Husar slutade med vinst för då gästande Forserum som därmed hade 2 måls försprång inför avgörandet på hemmaplan.

Det var som väntat fullsatt till sista plats i hallen och publiken fick se en aningen nervös inledning av matchen som ändå dominerades av Forserum sett till bollinnehav. Det förlösande 1-0 målet fick den notoriska målskytten Lucas Bäckström sätta efter knappt halva första perioden. De grönklädda fick även ett gyllene läge att utöka ledningen när IBK Husar drog på sig två utvisningar i följd men 5 mot 3 spelet gav ingen utdelning för FIF. Målet kom dock med halvminuten kvar av perioden när starke Marcus "Dåppens" Gustavsson stänkte in 2-0 innan pausvilan.

I andra perioden släppte FIF på handbromsen helt och dominerade spelet till hemmapublikens vilda förtjusning! Vid ställningen 5-1 till hemmalaget tog Eksjölaget time-out för att på något vis gripa sista halmstrået till avancemang. En time-out som inte gave något resultat utan FIF ångade på och hade ledningen med hela 8-1 efter 2 perioder och det var lagets pålitliga målskyttar Crona, Gustavsson  Johansson och Bäckström som levererade flest mål under kvällen.

Sista perioden blev signifikativ för säsongen. Laget spelade med stor glädje och tog fördel av sin trogna hemmapublik som agerade lyriskt när målen fortsatte ramla in bakom Husars målvakt. 
Slutsiffrorna skrevs till 11-3 och därmed är Forserums IF klart för spel i division 3 säsongen 2019/2020!

Stort GRATTIS!!
Senior herrar
Referat: IBK Husar - Forserums IF
Forserum tog hem första akten mot Husar
2019-03-22 22:25, Senior herrar
Forserums IF tog hem första mötet mot IBK Husar
Första ronden mellan Forserums IF och IBK spelades under fredagskvällen i Olsberg Arena i Eksjö. På förhand hade Forserums IF fått oddsen med sig efter en imponerande säsong och serieseger i div 4 Norra. IBK Husar har dock imponerat med ett bra försvarsspel och släppt in väldigt lite mål under 2018/2019.

Matchen inleddes trevande, nervöst och med ett väldigt trubbigt spelt. Spelarna verkar vara tagna av stundens allvar. Kanske fick den stora tillresta bortaklacken spelarna att ta det hela på för stort allvar.
Husar försvarade sig kompakt och FIF hade svårt att komma till riktigt farliga lägen och stundtals kontrade Eksjölaget när Forserum tappade kontrollen över bollen. Perioden slutade dock mållöst med ett tämligen stort spelövertag för Forserum.

Andra tredjedelen av matchen hade en annan matchbild när Husar tog över spelet något och fick utvisningarna med sig. Lite förvånansvärt var det däremot Forserum som inledde målskyttet med en fullträff av den målmedvetne Jens Larsson som bröt sig igenom Husars försvar och satte 0-1 i boxplay. Fem minuter senare kvitterade hemmalaget genom Anton Gunnarson och Husar vände även till 2-1 efter knappt 18 minuter. Med 1:15 kvar av perioden fick hemmalaget sin första utvisning och "den gröna väggen" vittrade kvittering. Jonas Engberg fick i slutet av perioden hämta bollen i egen zon och slog snabbt upp bollen till Rickard Crona som med endast 1 sekund kvar av perioden snyggt kunde sätta bollen i första krysset och det var kvitterat inför tredje perioden.

Med gott stöd av stolta bortasupportrar kunde Forserum ta taget om tredje perioden på ett sätt som de blåklädda inte lyckades försvara sig mot och med drygt 5 minuter kvar hade FIF en ledning på 3-6. Lite snöpligt fick Husar in ett sista mål innan matchen avslutades till stort jubel och stående ovationer från bortaklacken! 

Slutresultat: 4-6

Detta betyder att Forserum leder med 2 mål inför returmötet i Forserum på Söndag. Se till att komma i god tid till hallen, det kommer bli fullsatt!
Kvalfeber
2019-03-21 19:55
KVALFEBER🧨💥🔥

Imorgon så spelar herrarna i innebandy kval i Eksjö mot IBK Husar. Därför har styrelsen tänk att åka ihop alla som har tänkt att heja på herrarna. 

Vi åker klockan 18.00 från Trollevi!!

Hoppas att ni är taggade lika mycket som vi!

De kommer att vara returmöte sporthallen i Forserum på söndag klockan 15.00

Välkomna
Senior herrar
Intervju med lagkapten Andreas Andersson inför kvalet
2019-03-19 10:13, Senior herrar
Forserums lagkapten, Andreas Andersson

Hej Andreas, hur är läget inför fredagens och söndagens kvalmatcher mot IBK Husar?

Hej! Det är fantastiskt, våren nalkas och vi går mot ljusare tider! Innebandymässigt är vi återigen full trupp efter lite småskador och skavanker. Nu laddar vi för fullt inför kommande vecka och allt vad den innebär.


Seriesegrare och endast en förlust under hela säsongen, vad är det som gör att ni lyckades vinna serien och ta er till ett spännande kval tycker du?

Att vi har en oerhört talangfull grupp med många olika spetsegenskaper. Bra balans mellan målvakt, backar och forwards. Och att vi kunnat rulla på två, ibland tre, oerhört bra och jämna kedjor. Samt att spelare som fått chansen att hoppa in verkligen har tagit den. Bland annat ett gäng hungriga juniorer.

 

Sista seriematchen slutade i förlust efter en snöplig vändning av Östra i sista minuten. Hur känner ni efter den matchen?

Den förlusten är givetvis oerhört bitter. Vi är ett gäng vinnarskallar som såklart vill vinna alla matcher. Men vi har lite oflyt också tycker jag, lite felstuds och nått domslut emot. Samtidigt gällde matchen egentligen inget för oss, utan det handlade mest om att ta med oss en positiv känsla inför kvalet vilket jag ändå tycker att vi kan göra.

 

Vad vet ni om motståndarna IBK Husar?

Vi har såklart lite koll på deras lag, men vi väljer att bara fokusera på vårt egna. Kommer vi upp i nivå och spelar vårt egna spel, som den gamla klyschan lyder, så har vi nog med kvalité och kunnande för att ta hem det här. Med all respekt för Husar.


Hur tycker du att det är att spela i den välfyllda hallen i Forserum?

Det är såklart alltid roligt med mycket publik! Kul att det finns intresse. Forserums sporthall är vårt egna lilla Anfield. Jag tror och hoppas att vi har bjudit på lite show hittills iallafall. Vi har även haft ett stort och troget följe till bortamatcherna, så nu är det våran tur att bjuda igen.

 

Vad tror du kommer att krävas för att lyckas nå ända fram i kvalet, vad är nycklarna till Div 3?

Nycklarna är som sagt att spela så bra som jag vet att vi kan göra. Poängligan visar att vi kan förlita oss på flera spelare som kan producera, vilket kommer vara en nyckel. En hårt jobbande defensiv och två bra målvakter dessutom. Sen vet jag att Knoen alltid har några ess i rockärmen om det skulle behövas.


Hur laddar man upp på bästa vis en sån här vecka?

Vi ser fram emot att göra några bra träningar fram till fredag. Sen får var man gå till sig själv och förbereda sig på bästa sätt. Vi får inte glömma bort att det inte finns något roligare än att spela sådana här avgörande matcher!

 

Vi tackar Andreas för intervjun och önskar laget lycka till inför kvalet. Glöm inte komma till Forserums sporthall på Söndag klockan 15:00, på vårt facebook-evenemang kan du se mer info. Kom i god tid, det kommer vara fullt på läktaren!


---


Forserums IF´s ordförande Mert Cimen har ordet:


"2018 beslutade styrelsen att börja satsa på innebandyn inom seniorverksamheten ännu en gång. Precis innan undertecknad blev ordförande så var dåvarande styrelsen bestämda att lägga ner seniorinnebandyn och då gick ryktet att de aldrig mer kommer finnas ett a-lag i innebandy i Forserum igen!


Det är oftast så att om man lägger ner ett a-lag så startas de tyvärr inte upp igen, men tack vare engagemanget från tre-fyra ideella ledare så har detta blivit verklighet! Och de var en självklarhet att vi ska satsa på våran #18, Rickard Knoen Crona. Han fick förtroendet att ta över som ledare för a-laget, han har skött detta bra och tog med sig många forserumskillar tillbaka ”hem”. Det är viktigt att största delen av truppen är från orten så man inte blir ett ”köp-lag".


Jag vill tacka främst Andreas "Diaz" Johansson och Ulrik Thyrén som har lett detta innebandystrået. Tack också publiken som har fyllt våran läktare nästan varje match. Vi i styrelsen håller en bra dialog med kommunen för möjlighet att möjliggöra att fler personer kan komma och njuta av innebandyn. Vi har också många projekt på gång inför fotbollen och innebandyns nästkommande säsong! Hoppas att ni är med oss!


Med vänlig hälsning, Mert Cimen ordförande!"


 

 

 

Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer