Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Innebandy
Referat: Forserums IF - IBK Husar
FORSERUMS IF KLARA FÖR DIV 3!
2019-03-24 17:53
Det var en förväntansfull publik som köade utanför sporthallen i Forserum när kvalet till division 3 skulle avgöras på Söndagseftermiddagen. Första mötet mot IBK Husar slutade med vinst för då gästande Forserum som därmed hade 2 måls försprång inför avgörandet på hemmaplan.

Det var som väntat fullsatt till sista plats i hallen och publiken fick se en aningen nervös inledning av matchen som ändå dominerades av Forserum sett till bollinnehav. Det förlösande 1-0 målet fick den notoriska målskytten Lucas Bäckström sätta efter knappt halva första perioden. De grönklädda fick även ett gyllene läge att utöka ledningen när IBK Husar drog på sig två utvisningar i följd men 5 mot 3 spelet gav ingen utdelning för FIF. Målet kom dock med halvminuten kvar av perioden när starke Marcus "Dåppens" Gustavsson stänkte in 2-0 innan pausvilan.

I andra perioden släppte FIF på handbromsen helt och dominerade spelet till hemmapublikens vilda förtjusning! Vid ställningen 5-1 till hemmalaget tog Eksjölaget time-out för att på något vis gripa sista halmstrået till avancemang. En time-out som inte gave något resultat utan FIF ångade på och hade ledningen med hela 8-1 efter 2 perioder och det var lagets pålitliga målskyttar Crona, Gustavsson  Johansson och Bäckström som levererade flest mål under kvällen.

Sista perioden blev signifikativ för säsongen. Laget spelade med stor glädje och tog fördel av sin trogna hemmapublik som agerade lyriskt när målen fortsatte ramla in bakom Husars målvakt. 
Slutsiffrorna skrevs till 11-3 och därmed är Forserums IF klart för spel i division 3 säsongen 2019/2020!

Stort GRATTIS!!
Referat: IBK Husar - Forserums IF
Forserum tog hem första akten mot Husar
2019-03-22 22:25
Forserums IF tog hem första mötet mot IBK Husar
Första ronden mellan Forserums IF och IBK spelades under fredagskvällen i Olsberg Arena i Eksjö. På förhand hade Forserums IF fått oddsen med sig efter en imponerande säsong och serieseger i div 4 Norra. IBK Husar har dock imponerat med ett bra försvarsspel och släppt in väldigt lite mål under 2018/2019.

Matchen inleddes trevande, nervöst och med ett väldigt trubbigt spelt. Spelarna verkar vara tagna av stundens allvar. Kanske fick den stora tillresta bortaklacken spelarna att ta det hela på för stort allvar.
Husar försvarade sig kompakt och FIF hade svårt att komma till riktigt farliga lägen och stundtals kontrade Eksjölaget när Forserum tappade kontrollen över bollen. Perioden slutade dock mållöst med ett tämligen stort spelövertag för Forserum.

Andra tredjedelen av matchen hade en annan matchbild när Husar tog över spelet något och fick utvisningarna med sig. Lite förvånansvärt var det däremot Forserum som inledde målskyttet med en fullträff av den målmedvetne Jens Larsson som bröt sig igenom Husars försvar och satte 0-1 i boxplay. Fem minuter senare kvitterade hemmalaget genom Anton Gunnarson och Husar vände även till 2-1 efter knappt 18 minuter. Med 1:15 kvar av perioden fick hemmalaget sin första utvisning och "den gröna väggen" vittrade kvittering. Jonas Engberg fick i slutet av perioden hämta bollen i egen zon och slog snabbt upp bollen till Rickard Crona som med endast 1 sekund kvar av perioden snyggt kunde sätta bollen i första krysset och det var kvitterat inför tredje perioden.

Med gott stöd av stolta bortasupportrar kunde Forserum ta taget om tredje perioden på ett sätt som de blåklädda inte lyckades försvara sig mot och med drygt 5 minuter kvar hade FIF en ledning på 3-6. Lite snöpligt fick Husar in ett sista mål innan matchen avslutades till stort jubel och stående ovationer från bortaklacken! 

Slutresultat: 4-6

Detta betyder att Forserum leder med 2 mål inför returmötet i Forserum på Söndag. Se till att komma i god tid till hallen, det kommer bli fullsatt!
Intervju med lagkapten Andreas Andersson inför kvalet
2019-03-19 10:13
Forserums lagkapten, Andreas Andersson

Hej Andreas, hur är läget inför fredagens och söndagens kvalmatcher mot IBK Husar?

Hej! Det är fantastiskt, våren nalkas och vi går mot ljusare tider! Innebandymässigt är vi återigen full trupp efter lite småskador och skavanker. Nu laddar vi för fullt inför kommande vecka och allt vad den innebär.


Seriesegrare och endast en förlust under hela säsongen, vad är det som gör att ni lyckades vinna serien och ta er till ett spännande kval tycker du?

Att vi har en oerhört talangfull grupp med många olika spetsegenskaper. Bra balans mellan målvakt, backar och forwards. Och att vi kunnat rulla på två, ibland tre, oerhört bra och jämna kedjor. Samt att spelare som fått chansen att hoppa in verkligen har tagit den. Bland annat ett gäng hungriga juniorer.

 

Sista seriematchen slutade i förlust efter en snöplig vändning av Östra i sista minuten. Hur känner ni efter den matchen?

Den förlusten är givetvis oerhört bitter. Vi är ett gäng vinnarskallar som såklart vill vinna alla matcher. Men vi har lite oflyt också tycker jag, lite felstuds och nått domslut emot. Samtidigt gällde matchen egentligen inget för oss, utan det handlade mest om att ta med oss en positiv känsla inför kvalet vilket jag ändå tycker att vi kan göra.

 

Vad vet ni om motståndarna IBK Husar?

Vi har såklart lite koll på deras lag, men vi väljer att bara fokusera på vårt egna. Kommer vi upp i nivå och spelar vårt egna spel, som den gamla klyschan lyder, så har vi nog med kvalité och kunnande för att ta hem det här. Med all respekt för Husar.


Hur tycker du att det är att spela i den välfyllda hallen i Forserum?

Det är såklart alltid roligt med mycket publik! Kul att det finns intresse. Forserums sporthall är vårt egna lilla Anfield. Jag tror och hoppas att vi har bjudit på lite show hittills iallafall. Vi har även haft ett stort och troget följe till bortamatcherna, så nu är det våran tur att bjuda igen.

 

Vad tror du kommer att krävas för att lyckas nå ända fram i kvalet, vad är nycklarna till Div 3?

Nycklarna är som sagt att spela så bra som jag vet att vi kan göra. Poängligan visar att vi kan förlita oss på flera spelare som kan producera, vilket kommer vara en nyckel. En hårt jobbande defensiv och två bra målvakter dessutom. Sen vet jag att Knoen alltid har några ess i rockärmen om det skulle behövas.


Hur laddar man upp på bästa vis en sån här vecka?

Vi ser fram emot att göra några bra träningar fram till fredag. Sen får var man gå till sig själv och förbereda sig på bästa sätt. Vi får inte glömma bort att det inte finns något roligare än att spela sådana här avgörande matcher!

 

Vi tackar Andreas för intervjun och önskar laget lycka till inför kvalet. Glöm inte komma till Forserums sporthall på Söndag klockan 15:00, på vårt facebook-evenemang kan du se mer info. Kom i god tid, det kommer vara fullt på läktaren!


---


Forserums IF´s ordförande Mert Cimen har ordet:


"2018 beslutade styrelsen att börja satsa på innebandyn inom seniorverksamheten ännu en gång. Precis innan undertecknad blev ordförande så var dåvarande styrelsen bestämda att lägga ner seniorinnebandyn och då gick ryktet att de aldrig mer kommer finnas ett a-lag i innebandy i Forserum igen!


Det är oftast så att om man lägger ner ett a-lag så startas de tyvärr inte upp igen, men tack vare engagemanget från tre-fyra ideella ledare så har detta blivit verklighet! Och de var en självklarhet att vi ska satsa på våran #18, Rickard Knoen Crona. Han fick förtroendet att ta över som ledare för a-laget, han har skött detta bra och tog med sig många forserumskillar tillbaka ”hem”. Det är viktigt att största delen av truppen är från orten så man inte blir ett ”köp-lag".


Jag vill tacka främst Andreas "Diaz" Johansson och Ulrik Thyrén som har lett detta innebandystrået. Tack också publiken som har fyllt våran läktare nästan varje match. Vi i styrelsen håller en bra dialog med kommunen för möjlighet att möjliggöra att fler personer kan komma och njuta av innebandyn. Vi har också många projekt på gång inför fotbollen och innebandyns nästkommande säsong! Hoppas att ni är med oss!


Med vänlig hälsning, Mert Cimen ordförande!"


 

 

 

Referat: Forserums IF U - Hestra SSK U
Säsongen är över för U-laget
2019-03-08 22:27
Gustav Andersson sätter sin straff
Säsongen är över. 
U-laget avslutade 2018/2019 med match hemma mot Hestra.
Som vanligt kom mycket publik till sporthallen, stort tack till alla kom stöttat oss under säsongen! Publikligan har vi vunnit med stor marginal. Av alla städer som vi åkt till så har ingen varit i närheten av att få äran att ha mycket folk på läktaren som vi haft. Ett stort tack till er! 

Redan i omklädningsrummet kändes en glädje bland spelarna och efter en mycket energirik uppvärmning så fanns goda förhoppningar om en seger i kvällens drabbning. Forserum öppnade även starkast och tog ledningen tidigt i första perioden genom en hårt kämpande Hugo Åstrand. Hugo som under säsongen visat ett enorm kämparglöd och finess kommer även att få chansen att debutera i seriespel med a-truppen imorgon. Dessvärre skulle Hugos mål följas upp av tre raka mål av Hestra som gick till pausvilan med en ledning med 2-4. 

I pausen påtalade Tobias vikten av att hindra Hestras långbollar och ändrade även om lite i formationerna i hopp om att mota Hestras framfart.

De gröna spelarna hade hoppats på en bättre inledning av andra perioden när Hestra direkt utökade sin ledning och kunde efter detta styra spelet dit de ville. Ställningen efter andra perioden var 3-7 efter att vi slarvat en del i egen zon. Energin från första perioden hade avtagit rejält, kanske var vi lite för taggade inför matchen och tog slut för tidigt i matchen?

Inför vår sista period för säsongen pratade vi princip bara om att spela med glädje. Säsongen skulle avslutas på ett sätt som vi kunde glädjas åt och det såg ut att bli en bra period när Gustav Andersson fick efter dryga minuten chansen att slå ett straffslag. Snabb framfart och en kanske FÖR tydlig och lång dragning fick ner målvakten och Gustav, med ett ständigt leende på läpparna, kunde slå in ännu en straff denna säsongen, 4-8! 

Ludvig Kylberg fick avsluta målskyttet för säsongen när han på riktig golfmanér chippade in 5-8 med knapp styrfart. Slutresultatet skrevs sedan till 5-9.

Kvällens profil i hemmalaget var ändå Ted Ivarsson som gjorde en brutalt stark insats, främst i egen zon.

---

För inbördes beundrarn lägger jag in den interna poängligan:
10.Mert CimenForserums IF U14791614
11.Gustav AnderssonForserums IF U111131417
12.Hugo ÅstrandForserums IF U1485130
13.Ted IvarssonForserums IF U1485138
28.Hugo ForsumForserums IF U955100
38.Ludvig KylbergForserums IF U55380
41.Filip LinderForserums IF U1453816
42.Jesper DellforsForserums IF U134482
50.Hampus ThyrénForserums IF U74370
52.Emil HulteniusForserums IF U74376
54.Oskar WassborgForserums IF U73470
55.Melwin HolmbergForserums IF U112570
61.Marcus JohanssonForserums IF U25162
79.Lucas BäckströmForserums IF U21452
95.Christoffer LindahlForserums IF U51342
100.Jens LarssonForserums IF U23034
101.Samuel GrytbergForserums IF U82130
113.Linus KlassonForserums IF U121237
114.Johan SvenssonForserums IF U20330
117.Eric WalfridssonForserums IF U12020
118.Kasper SvenssonForserums IF U12020
125.Emil NordForserums IF U82026
135.Jonas EngbergForserums IF U11122
139.Johan HakkarainenForserums IF U30220
158.Robin BrinkForserums IF U10110
173.Artur GrytbergForserums IF U90117
174.Robert HakkarainenForserums IF U20000
175.Jens OttossonForserums IF U10000
178.Marcus OttossonForserums IF U130000
210.Yasir AhmedForserums IF U30002
211.Tobias BlixtForserums IF U10002

---

Tränare Tobias Blixt påpekar storheten i att spelare troget fortsatt komma till träningar trots den mycket motiga inledningen av säsongen. Efter oavgjort i debuten förlorade vi 8 raka matcher innan säsongens första vinst kom mot Tranemo på hemmaplan. Totalt spelade vi hem 10 poäng men med flertalet uddamålsförluster kunde lite extra tur gett oss några fler poäng.

Jag själv känner en tomhet över att säsongen är slut. Varje match har varit ett nöje att vara med på.
Vi har rest på en turné runt hela småland och jag är imponerad över glädjen som laget innehar. Det är inte helt självklart att följa med på en bortaresa med 1,5-2h restid kl 19:30 mitt i djupaste småland en lördagkväll. 

Att få lära känna nya härliga individer och glädjas eller deppa tillsammans har varit fantastiskt givande och något jag kommer sakna nu när säsongen är slut. Jag är inte mätt på innebandyn med u-laget ännu, men tyvärr blir det inte mer säsongen 2018/2019. Hur lagbildningen i föreningen nästa år blir är inte bestämt men jag ser fram emot att vara med och leda er om så blir fallet!

Skönaste minnena för min egen del är vinsten borta mot Rottne och skratten i omklädningsrummet varje match. Jag hoppas vi återupplever detta igen.

/Johan Holmberg
Referat: Gränna AIS B - Forserums IF
A-laget klara seriesegrare, nu väntar kval till div 3!
2019-03-03 20:39
Forserums IF A-lag har säkrat seriesegern efter vinst i Gränna under söndagen.
Forserums IF hade sedan tidigare säkrat kvalplatsen till division 3 och hade under söndagen chansen att även säkra seriesegern. FIF har en imponerande svit med segrar rakt igenom hela säsongen, en prestation som inte är lätt att uppnå för något lag i någon serie. Man har dessutom gjort flest mål och släppt in minst av alla lag.

Det var dock ett ordentligt manfall i Forserums IF som spelade med endast 7 spelare under nästan halva matchen. Trots detta hade man ledningen med 1-5 efter att drygt halva matchen spelats, en ledning som tidigt i tredje perioden utökades till 2-7. Gränna hämtade sig något efter detta och gjorde 3 raka mål men med 3 minuter kvar av matchen satt Jonas Engberg avgörande 5-8.

Noterbart från matchen är Engbergs 4 mål samt "Knoens" 5 poäng (2+3).

Nu återstår endast 2 matcher i seriespelet (Tenhults IF hemma och Östra SK borta) för de gröna som sedan tar sig an kvalmotståndet från Div 4 Östra. I dagsläget ser det ut att bli IBK Husar som får uppdraget att försöka knäcka Forserumslaget men även Bodafors har god chans att få möjligheten.

Lagkaptenen Rickard Crona tackar de tillresta supportrarna för deras stöd och ser nu fram emot kvalet till div 3!

Information om play-off till div. 3:

Play off till Herrar division 3 
Spelas i bäst av två matcher (förenklade europacupsregler).

Play Off 1

2:a Division 4 Östra - 1:a Division 4 Norra (Forserums IF)

Match 1 (Bortaplan för Forserum) spelas 22 mars och match 2 (hemmaplan för Forserum) spelas 24 mars 
Lag som står först i spelordningen spelar hemma i match 1 och borta i match 2.
Segraren i respektive möte är klara för Herrar div 3 nästkommande säsong. Förloraren till Herrar div 4 nästkommande säsong.TabellTotalt
1.Forserums IF161600177-7310448
2.Östra SK Jönköping161312159-1164340
3.Södra Wätterns IF161222123-853838
4.Skillingaryds IK16835104-96827
5.IBF PA Jönköping16718124-1101422
6.Sportklubben Beduinerna SK16709104-107-321
7.Gränna AIS B1653896-94218
8.Tenhults IF B16301370-155-859
9.Hovslätts IBK16201493-144-516
10.Husqvarna IK B
161213100-170-70
5


Poängliga Forserums IF:
Plac. Spelare Lag Matcher Mål Pass Totalt Utv.min. 
2.Lucas BäckströmForserums IF1625335819
5.Rickard CronaForserums IF1620305014
6.Marcus JohanssonForserums IF162814428
9.Marcus GustavssonForserums IF1225103510
13.Jonas EngbergForserums IF131914332
Referat: Lagan IBK U - Forserums IF U
Haveri i maskineriet, tillfälligt stopp för u-laget?
2019-03-02 21:49
Förlust mot serieledarna
Forserum skulle bjuda på underhållning i Ljungby under lördagskvällen. Trots tre raka segrar för bortalaget så kom enbart ett fåtal till läktaren när tabellettan tog emot jumbon. Tillresta fans från Forserum överröstade hemmapubliken vilket var härligt!

De gröna tog också ledningen i matchen genom Emil Hultenius som i en tilltrasslad situation lyckades få in bollen. Efter detta började hemmalaget söka sidledspass framför mål och fick med detta mer framgång. När perioden var slut ledde hemmalaget med 4-3. 

I pausen fokuserade vi på att försöka ta mer skott då detas målvakt uppträtt mycket osäkert. Tyvärr lyckades vi inte med detta utan underpresterade i andra perioden och Lagan utökade sin ledning. 

Sista 20 blev betydligt mer grinig än de tidigare och det gynnade inte oss. Kvaliteten på spelet, domarnivån och sportsmannaskapet sjönk i symbios. Skönt var iaf att Mert lyckades reducera och vi därmed fick göra matchens sista mål 9-5. 

Nu återstår endast en match för säsongen, Hestra på hemmaplan på Fredag. Nu behöver vi publikens stöd för att få segertåget på banan igen!
Spelade matcher
Sön 24/3 15:00
11 - 3  
Fre 22/3 19:30
4 - 6  
Lör 16/3 13:30
9 - 8  
Lör 9/3 15:00
18 - 6  
Fre 8/3 19:30
5 - 9  
Sön 3/3 15:30
5 - 8  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 12/06 14:11 
Hem, 25/04 11:26 
Hem, 04/04 14:43 
Hem, 21/03 19:55 
 
Våra sponsorer