Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forserums Idrottsförening
Innebandy
Intervju med "Knoen" inför helgens toppmöte
2018-12-10 18:33
Forserums IF´s spelande tränare Rickard Crona efter ett av sina mål
Forserums IF går med full fart fram i serien och har efter helgens klara seger mot Tenhult (2-16) nu 8 raka vinster och är därmed tabelletta. Tätt efter ligger Jönköpingslaget Östra SK som FIF´s tränare Rickard Crona har anknytningar till och i helgen möts de båda lagen i ett riktigt toppmöte. Här följer en intervju med honom när vi närmar oss halva säsongen.

Hur är läget i laget? 
Läget i laget är bra, vi saknar Joel och Jonas som står på skadelistan men de bör vara på planen tills matchen mot Östra. I övrigt ser truppen bra ut. Vi har ökat på bredden genom att plocka in Kasper Svensson på dubbellicens ifrån Nässjö IBK.

8 raka vinster och serieledning när snart halva säsongen är spelad. Hade ni förväntat er denna framgång innan säsongen? 
Säsongstarten har gått enligt mina förväntningar, det är alltid svårt att veta kvaliteten på motståndare i dessa divisioner men våran potential har jag aldrig tvivlat på.

Vilka spelare tycker du har överraskat mest under säsongen? 
Jag tycker Jens Ottosson i målet överraskat positivt då han själv tvekat mycket på sig själv inledningsvis. Han växer för varje träning och match. En spelare som jag också vill lyfta fram är Marcus Gustavsson, hans förmåga av att hitta avslutsytor är av världsklass! Enligt mig hade han varit en producerande spelare även högt upp i seriesystemet.

Din egen prestation? 
Min roll som tränare tycker jag flyter på bra, jag tycker det är roligt att leda detta laget. Vi har jobbat mycket mentalt vilket passar mig bra. Min prestation på planen finns det mer att önska av tycker jag. 
 
Berätta lite om din innebandybakgrund. 
Jag har spelat innebandy sedan klubben i Forserum startade 1999. Jag debuterade som 14åring i föreningens seniorlag. Efter det har jag varit runt i en del klubbar: Nässjö, Barnarp och Östra men är nu tillbaka där allt startade.

Hur gick tankarna när ni byggde truppen och uppställningarna? 
Laget är byggt runt de gubbar som ska leda detta laget i framtiden. Vi har ett gäng duktiga innebandyspelare födda 93/94/95 som har många år kvar och är viktiga för forserums framtid. Sedan har vi fyllt på med lite äldre rävar och plockat in ett par stycken utifrån.

Ledarstaben har snart jobbat halva säsongen ihop, hur fungerar ert samarbete? 
Ledarstaben bestående av Dalle, Lukas och Patrik har ett fint samspel emellan sig och emot mig. Jag är oerhört tacksam för deras hjälp och alla har köpt sina roller bra. Det är skönt och få stöttning och att kunna bolla.

I helgen möter ni Östra som jagar er i tabellen och har 3 spelare bland topp 4 i poängligan. Hur tänker ni inför detta möte? Kommer ni fokusera något extra på deras producerande spelare? 
Jag känner till Östra bra och vet vilka spelare vi ska ha ett extra öga på. Men vi kommer fokusera på det vi kan påverka och ställa det bästa vi har på planen. Det kommer krävas att samtliga gubbar presterar och är på tårna för att lyckas ta 3 poäng.

Till sist, vad önskar du dig i julklapp? 
Jag är för stor för julklappar men får jag önska mig något skulle de nog vara att Forserums IF spelar i division 3 nästa säsong. 

Hoppas vi ses i borgen lördagen den 15 dec 15.00! 
Välkomna

Forserums IF - Östra SK Jönköping 
Forserums idrottshall 
Lördagen 15/12 15:00

/Johan Holmberg

Tabellen inför helgens match:
1.Forserums IF880087-414624
2.Östra SK Jönköping660069-412818
3.Södra Wätterns IF751146-41516
4.Skillingaryds IK842252-44814
5.Sportklubben Beduinerna SK840456-50612
6.Gränna AIS B831452-53-110
7.IBF PA Jönköping721468-50187
8.Tenhults IF B820637-94-576
9.Hovslätts IBK810752-68-163
10.Husqvarna IK B801752-89-37

1

Tung förlust för U-laget på fredagen
2018-11-09 22:30
Forserums IF-U hade tänkt ta säsongens första seger ikväll men istället slutade kvällen i moll när Moheda kom på besök.

FIF inledde matchen piggt och tog snabbt ledningen. Inställningen var rätt och de gröna gick vinnande ur många kamper. Efter halva första perioden sker dock en scenförändring när studsarna går emot oss och en osäkerhet sprider sig på både plan och bänk. Detta leder till att vi inte går in fullt i alla situationer och matchen förändrar sig helt. Moheda tar över och leder med tre bollar en bit in i matchen.

Först i tredje perioden tar vi tag i matchen igen. Plötsligt går vi in fullt i varje närkamp och det ger både mål och utvisningar med oss. I slutet av matchen plockas målvakten ut vilket resulterar i ett mål men uddamålsförlusten är ett svidande faktum. 7-8.


Kommentar från sidan av planen:
Denna matchen skulle vi haft om vi hade samma inställning hela matchen, det måste vi ta med oss till nästa match. Ska vi förbättra vår högstanivå så måste vi alltid prestera vårt max, det räcker inte med nästan 100%. Varje kamp, varje pp, varje bp, varje skott och varje skott-täckning. MAX! Gör alla det hela matchen så vinner vi en match som den här lätt! Energin på bänken de sista 5-10 minuterna ikväll var mycket bra, så måste vi stötta varandra hela matchen.

Det är ändå skönt att se att när vi har rätt inställning så spelar vi bra och vi kommer snart ta den där första segern för säsongen!
U-lagsmatch i Rottne
2018-10-28 08:48
Idag spelar U-laget sin andra match för säsongen. Premiären mot Tranemo slutade 4-4 efter att gästerna kvitterat i sista minuten.

Dagens match spelas borta mot Rottne och en lång resa väntar. Rottne förlorade sin premiärmatch borta mot Hestra efter en match med mycket utvisningar. Idag ställer dom upp med 2 kedjor med en betydligt högre snittålder än vad vi har.

Samling 11:00 vid sporthallen. OBS! Tänk på att klockan ställts en timme bakåt inatt!

Ta gärna med en frukt eller något annat litet att äta innan match.
Referat: Forserums IF - Skillingaryds IK
3:e raka segern inkasserad
2018-10-28 08:01
Obesegrade Forserums IF tackar publiken
Skillingaryds IK såg på förhand ut att kunna vara en av toppkonkurrenterna om seriesegern för Forserums IF denna säsong och därför var Lördagens match av stor betydelse. 

Det var också Skillingaryd som tidigt tog ledningen med 0-2 innan Forserum vaknade till liv ordentligt och lyckades vända till en 4-3 ledningen innan första perioden var slut. När sedan FIF utökat ledningen till 7-4 i andra perioden så kunde man styra matchen dit man ville i den avslutande tredjedelen och vann till slut med 10-6.

Tack alla som kom och tittade i sporthallen!
Referat: Forserums IF - Sportklubben Beduinerna SK
Seger i premiären för A-laget!
2018-10-14 09:06
Spelande tränare Rickard Crona jublar efter att gett tillbaka ledningen till Forserum.
Det var en välbesökt sporthall när Forserums IF´s seniorer gjorde comeback i seriespel i innebandy. Sportklubben Beduinerna stod för motståndet i premiäromgången.

Forserum verkade ha taggat till ordentligt inför match och hade helt rätt inställning inledningsvis vilket snabbt gav en 3-0 ledning efter att Christoffer Lindahl inlett säsongens målskytte dubbla gånger om.

Matchen fick nerv när FIF samtidigt drog på sig en 5-minuters och en 2-minuters utvisning i början av andra perioden. Beduinerna hade redan innan dess gjort ett mål i powerplay och lyckades nu reducera 2 gånger till och plötsligt stod det 4-4. Efter detta var matchen jämn och stod och vägde ända tills mitten av tredje perioden då Forserum ökade sin ledning till 10-5. Slutresultatet skrevs tillslut till 10-7 och resan mot Div 3 inleddes därmed på bästa sätt!
Inför seriepremiären
2018-10-09 18:37
Ledarna i seniorlaget är förväntansfulla inför lördagen
På lördag 13/10 kl. 15:00 smäller det ordentligt i sporthallen i Forserum! Seniorlaget i innebandy gör comeback efter några års uppehåll och man möter då sportklubben beduinerna.

Tränare Rickard "Knoen" Crona är förväntansfull efter styrkebeskedet i sista träningsmatchen i helgen då man vann stort mot Östra SK med 23-2.

"Vi ser fram emot premiären och är glada att samtliga spelare är så pass engagerade i det här laget som dom är. Vårt mål är att vinna serien och känner oss redo för att starta den resan redan i helgen." säger Rickard som sedan startar uppvärmningen på tisdagens träning.

Välkomna till Forserums sporthall på Lördag kl 15:00! 
Som uppvärmning till A-lagsmatchen kan ni titta på vårt äldsta pojklag P02/03 som spelar kl 12:00 mot Värnamo.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 23/12 16:29 
Hem, 13/12 11:40 
Hem, 03/12 15:01 
Hem, 08/11 14:31 
Hem, 01/11 07:03 
 
Våra sponsorer