Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Brist på motivation kostade 3 poäng
2019-12-13 22:58
Nära, men inte nära nog.
Halvvägs in i serien så åkte Forserum till Tranås. Med flertalet segrar i bagaget men ändå ingen klar serieledning så stod fortfarande mycket på spel eftersom Westervik hänger med FIF i tabelltoppen. Att bibehålla serieledningen kan tyckas vara tändvätska nog åt ett lag men det är lätt att bli bekväm när allt flyter på.
Inledningen mot Tranås ikväll var känslolös. Motivationen såg ut att vara kvarglömd i omklädningsrummet och de farliga chanserna för FIF lös med sin frånvaro. Det så väloljade powerplay-spelet fick också chansen men skapade, nästan förvånansvärt, få vassa lägen och blev resultatlöst. Istället fick hemmalaget samma spelform när Dåppens fick sitta på botbänken. Marcus som kanske fick det hårdaste straffet genom att då sitta bredvid sin mor och be om syndernas förlåtelse. Tranås lyckades inte heller dom i sitt PP men tog rättvist ledningen ett par minuter senare. Tidigare matcher har Forserum lyft sig när de släppt in första målet men ikväll saknades den nödvändiga glöden och istället utökades ledningen till 3-0 bakom en trots allt välspelande Fabbe i målet. Crona reducerade 30 sekunder senare men Tranås fick in viktiga 4-1 med halvminuten kvar av perioden. Elaka tungor skulle kunna säga att Forserumspelarna assisterat till flera av Tranås mål.

Andra perioden höll dålig kvalitet på spelet, Tranås stressade Forserum effektivt och tillät knappt några riktigt heta chanser i deras egna zon. Jonas Engberg fick en smäll vid sargen, blev liggandes och spelade inte mer i andra perioden och därmed var ett av Forserums viktigaste offensiva vapen ej i spel. Fabian i målet stod för en riktigt bra match och räddade en straff i mitten av andra perioden vilket lyfte energin i laget och MJ kunde något senare reducera men åter igen rasslade det i nätet bakom Fabbe i slutet av perioden. 5-2 inför tredje.

Den tillresta publiken kände en viss uppgivenhet när spelarna inte visade rätt inställning. När resultaten går lagets väg är det lätt att tänka att andra spelare gör jobbet när jag själv inte kan prestera och idag fanns kanske en sådan känsla bland allt för många spelare.

Efter halva tredje perioden förändrades matchbilden, närkamperna blev mer irriterade och FIF satsade allt framåt och tog även tidigt ut målvakten för att i spela mannamässigt övertag. Satsningen resulterade i två mål och en träff i ramen med bara sekunder kvar. Tranås jublade vilt efter deras 5-4 vinst medans Forserums spelare var märkbart besvikna och lämnade planen snabbt. Heder åt de få spelarna som tackade publiken som ändå avsatt deras fredagskväll till att stötta laget.

Må kvällens brist på energi och närvaro i nästan 50 minuter vara en läxa. Tyvärr en dyrbar.