Samling:18:45
FIF förlorare i balladen i Moheda
2020-10-23 21:30
Var Moheda så bra som tavlan visade verkligen?
Som två osäkra tonåringar en fredagskväll kände kvällens aktörer på varann och innebandymässigt ägnade man sig mest åt att skjuta från ofarligt långa avstånd i början av matchen.

Moheda tog sen ett försiktigt initiativ och spräckte nollan efter en fin diagonalpassning och direktavslut. Otagbart. Forserum hade förargligt svårt att hitta rena passningsvägar och innan 10 minuter passerat dubblerades Mohedas målskörd efter schabbel bakom eget mål. Det snabba och precisa passningsspelet fattades för FIF och när de väl hittade den sortens passningar så storspelade Mohedas målvakt. 2-0 ledningen stod sig perioden ut och nog kunde man ana ett stukat självförtroende? Här önskas mer! Mer mål på tallriken, tack!

De osäkra tonåringarna saknade riktiga känslor, åtminstone såg det ut så från tv-soffan. Matchen innehöll knappt några närkamper av dignitet vilket det tomma utvisningsprotokollet vittnade om. Moheda var inte särskilt bra men det var svårt att hitta bra insatser i bortalaget också. Forserum behöver matcher med karaktär och denna matchen var känslolös. Ett undantag var när Liam Quistander efter ett resolut ingripande i anfallszon kunde sätta reduceringen men fler mål blev det inte i period två. Påtår på det målet tack!

Nej det här var inte Forserums afton. Flertalet individuella misstag straffade laget hårt gång efter gång men det var än mer oroande att den riktiga glöden fattades trots den jämna tillställningen tills tredje perioden. Laget har haft 2 ganska lätta säsonger bakom sig men den meriten går inte att leva på, det hårda arbetet är ett måste!

Moheda vinner med 6-0 i sista. Vi får väl hoppas Moheda tror att det går lika lätt i returen.