Beställ dina FIF-kläder på Stadium!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Skillingaryds IK
3 - 7
Forserums IF
Skillingaryds IK3 - 7Forserums IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 december, 14:00
Plats:Skillingaryds Arena
Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Samling:13:00
Viktig seger i Skillingaryd!
2023-01-28 20:03
Samtliga poäng hämtades hem från Skillingaryd

Att säga att matcher är viktiga är ett urvattnat uttryck men dagens möte mellan Skillingaryd och Forserum var viktigt. Vid SIK-vinst skulle de gå upp till en andraplats i tabellen och Forserums självförtroroende skulle bli stukat inför slutspurten. Det fanns nog därför en befogad oro i kroppen när supportrarna reste till Skillingaryd denna blyertsgråa lördag eftersom många viktiga spelare saknades till dagens match. Jonas är tyvärr troligtvis borta resten av säsongen samtidigt som MJ och Melwin inte heller fanns tillgängliga. Lyckligtvis hade även hemmalaget en tunn trupp med sig.

Det blev en oväntad matchbild första perioden då hemmalaget ställde upp väldigt passivt och lågt när Forserum hade bollinnehav. Gästerna fick då gott om tid på sig att spela runt bollen men hade svårt att komma in framför mål, där det var trångt. Det dröjde till minut 13 innan första protokollpunkten fördes in och det var Bäckis som satte ledningsmålet tätt följt av 0-2 genom Gustav Svahn. 

En reduering kom snabbt i andra perioden i powerplay men pulsen hann knappt stiga innan Forserum på nytt målade och drog sedan ifrån till 1-5 inför tredje. 

Längst bak på plan fann vi Fabian i mycket god form, något vi sannerligen kommer behöva i ett eventuellt kval. Idag bjöd han på flera räddningar tagna direkt från Cirque de soleils föreställning. Utan dessa hade nog matchbilden förändrats men istället fortsatte maskinen i samma takt och Forserum vann slutligen med 3-7.

En match som kanske i mångt och mycket saknade briljans men samtidigt ett styrkebesked från FIF som möblerat om i kedjorna rejält p.g.a. sitt manfall och ändå manövrerade ut en toppkandidat på ett imponerande sätt. Främste segeraktör tillsammans med Fabbe idag var Dåppens som hade trollkarlsmössan på sig och var inblandad i princip på alla mål framåt.

Forserum fortsätter vara seriens aristokrater och leder för tillfället serien med 10 poäng och kvalplatsen kan snart vara klar. Det gäller dock att inte sitta på för höga hästar, vid ett kval räknas inget som tidigare hänt under säsongen.

Målskyttar Forserums IF:

Marcus Gustavsson (3)

Hampus Thyrén (2)

Gustav Svahn

Lucas Bäckström 

Matchens lirare Forserums IF:

Marcus Gustavsson


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
6 - 7  
Lör 9/3 14:00
3 - 4  
Sön 3/3 13:00
3 - 13
Lör 17/2 14:00
4 - 3  
Sön 11/2 16:30
9 - 6  
Lör 3/2 14:00
2 - 9  
 
 
Våra sponsorer
Partners