Beställ dina FIF-kläder på Stadium!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Forserums IF
8 - 7
Gnosjö IBK
Forserums IF8 - 7Gnosjö IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 november, 14:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:13:00
Bäckström frälsare i förlängningen mot Gnosjö!
2023-11-11 16:58
Prisad vare vår Bäckis!

Så här ska en lördagsmatch se ut! Det var knappast fullt på läktaren tyvärr men de som var där fick valuta för inträdespengen när andra raka segern inkasserades.

1-0 i krysset av Forsum borde varit 2-0 efter spel 5 mot 3 i två minuter strax därefter. Både första och andra powerplayformationen hade fina intentioner och varianter men spetsen, modet och rappheten saknades. Ledningen borde i.a.f. varit större efter första perioden som hemmalaget kontrollerade ganska bekvämt. Förutsättningarna var där, Filip var majestätisk mellan stolparna, flera ramträffar framåt och laget höll borta de farliga lägen. Istället fick Forserum nöja sig med sin uddamålsledning efter tjugo. Det var dock befriande att få se motstånd i andra matchen i följd som FIF faktiskt står upp bra emot. De tre inledande matcherna tog säkerligen på självförtroendet för laget. 

I den vanligtvis hemsökta andraperioden så fortsätter den jämna tillställningen men Gnosjö står nu upp starkare och håller sig nära målmässigt. 3-2 till sista perioden var en skör ledning och när Gnosjö tuffar till ytterligare i början av tredje så vänder det. GIBK vann fler kamper man mot man samtidigt som Forserum bjöd på ett mediokert försvarsspel. Resultatet blev att gästerna gjorde 4 raka mål och hade 4-7 efter 15:19. Nattsvart? Icke.
Treenigheten i förstakedjan som hittills inte imponerat, allra minst defensivt, fick nu ta på sig ledarrollen på allvar och lyckades smått mirakulöst göra tre mål innan slutsignal, det sista med tretton sekunder kvar. Förlängning väntade.

En förlängning med flera chanser åt båda håll men med bara 30 sekunder kvar tog Bäckström emot bollen, laddade för skott från halva plan och lossade Gnosjödödaren som lyfte och dånade våldsamt fram i luften för att sedan dundra, inte bara in i krysset utan även rakt in i våra hjärtan! E
tt glädjevrål och samtidigt en skönsång bestående av enbart vokaler utbrast i hallen och fick vår innebandykära publik att dansa hem under lördagskvällen. Tack Filip, tack Bäckis och tack Forserum för ett starkt ögonblick att minnas och le till framöver!

Målskyttar Forserums IF:

Marcus Dåppens (3)

Hugo Forsum

Benjamin Säilä
Eddie Ingesson
Marcus Johansson
Lucas Bäckström

Matchens lirare Forserums IF:
Filip Rydén


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
6 - 7  
Lör 9/3 14:00
3 - 4  
Sön 3/3 13:00
3 - 13
Lör 17/2 14:00
4 - 3  
Sön 11/2 16:30
9 - 6  
Lör 3/2 14:00
2 - 9  
 
 
Våra sponsorer
Partners