Beställ dina FIF-kläder på Stadium!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Forserums IF
4 - 3
Vetlanda IBF B
Forserums IF4 - 3Vetlanda IBF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 februari, 14:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:13:00
Forsum hjälte i slutminutrarna - maxpuls på publiken mot Vetlanda
2024-02-17 16:42
Ett mycket viktigt mål av Hugo med minuten kvar räckte för seger.

Innan match pratades det om mer inkludering av backar i anfallsspelet och framför allt, mer skott från backar! De farliga höstlöven från mittlinjen har trillat in så många gånger in i vårt eget mål, varför nyttjar Forserum i princip inte detta alls? Jodå, idag gjorde dom det och det gav resultat.

Linus Thyrén visade vägen med matchens första mål, ett halvlöst skott som styrdes in av en försvarare. Ledningen dubblades innan pausvilan genom nästa Linus. "Turbo" i tredjelinan satte 2-0 och tredjelinan var den vassaste kedjan för dagen. Det stämmer inte riktigt i första och andralinan och laget ska vara tacksamma att den tredje då levererar, Eddie såg mycket pigg ut och skapade mycket lägen och fick även med sig ett straffslag sent i matchen som dock brändes av Bäckström.

Efter första perioden jobbade Vetlanda sig in i matchen och vände till en 3-2 ledning tidigt i sista perioden. Hemmalaget agerade tveksamt så fort reduceringen kom, ett typiskt beteende hos ett skört lag som tömts på självförtroende. 

Efter att ha klarat av ett numerärt underläge med mindre än 10 minuter kvar av matchen så ändrade Jonas i kedjorna. Förstalinan som haft det smärtsamt svårt splittrades och laget gick ned på två kedjor. Detta gav önskvärt resultat med bra spel och några skottlägen men det krävdes ändå ett powerplay innan Dåppens fick sitt patenterade läge och satte kvitteringen.

En poäng mot Vetlanda i slutspurten av serien skulle vara mycket värt jämfört med en förlust. Men förmodligen krävdes alla poäng. Med minuten kvar så kom då avgörandet.

En back. Ett höstlöv. Ett nätrassel i bortre krysset och ett sånt där Forserumsjubel som ekar i sporthallen hela eftermiddagen! Hugo Forsum avgör med minuten kvar och Forserum lever fortfarande i jakten på att spela kvar i divisionen. Frågan är om inte ens hjärtstartare ska installeras på läktaren dock, det här kommer bli gastkramande!

Målskyttar Forserums IF:

Linus Thyrén
Linus Karlsson
Marcus Dåppens
Hugo Forsum

Matchens lirare Forserums IF:

Eddie Ingesson


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
6 - 7  
Lör 9/3 14:00
3 - 4  
Sön 3/3 13:00
3 - 13
Lör 17/2 14:00
4 - 3  
Sön 11/2 16:30
9 - 6  
Lör 3/2 14:00
2 - 9  
 
 
Våra sponsorer
Partners