Serie:Herrar Utveckling Norra   Tabell >>
Samling:18:30
Utvecklingslaget tar efterlängtad seger, tungviktsmöte väntar A-laget på Lördag
2019-02-08 22:52
Utvecklingslaget har haft en tung säsong men under Fredagskvällen kom en mycket efterlängtad seger efter stor dramatik i sporthallen.

Samma helg spelar A-truppen toppmöte mot Södra Wätterns IF som endast förlorat en match under säsong, mot just FIF.
Forserums IF´s utvecklingslag har haft en tung säsong med endast en inkasserad poäng inför kvällens drabbning. En poäng som dessutom togs i seriepremiären mot Tranemo på hemmaplan. Efter premiären har förlust efter förlust förföljt laget trots många bra insatser och jämna matcher.

Ikväll var det dags för tredje mötet mot Tranemo. Sist lagen möttes vann motståndarna med uddamålet, 4-3. Med sjukdomar i laget gjordes några förändringar i laget innan match, bland annat fick Robert Hakkarainen vakta målet istället för den annars pålitlige Marcus Ottosson.

Tranemo tog tidigt ledningen med 0-2 men FIF spelade med en härlig inställning ikväll och reste sig snabbt och hade med sig 2-2 till första pausvilan. I andra perioden fick Forserum fler utvisningar med sig men istället för att ta ledningen spred sig en oro bland spelarna när Powerplayet inte fick utdelning. Istället gjorde Tranemo mål i boxplay, något som u-laget släppt in flera gånger denna säsong. FIF reste sig dock igen och låg endast under med uddamålet inför sista 20, 4-5.

Sista perioden blev den händelserikaste och även den målrikaste. Efter drygt halva perioden hade hemmalaget för första gången i matchen tagit ledningen och med 3,5 minuter kvar såg segern ut att vara inom räckhåll när Mert Cimen gjorde 9-7. Tranemo reducerade dock direkt och hade flertalet skott på mål i sista minuten men FIF gick segrande ur matchen, 9-8!

---

Forserums A-lag spelar imorgon ett toppmöte mot Södra Wätterns IF. Motståndarna har endast förlorat en match, detta mot just FIF tidigare denna säsong. Det lär bli en tuff kamp under lördagseftermiddagen.

Kom och heja fram Forserum i deras jakt på en Division 3 plats!

Matchstart, Lördag 15:00