Serie:Herrar Utveckling Norra   Tabell >>
Gustav Andersson sätter sin straff
Säsongen är över.
U-laget avslutade 2018/2019 med match hemma mot Hestra.
Som vanligt kom mycket publik till sporthallen, stort tack till alla kom stöttat oss under säsongen! Publikligan har vi vunnit med stor marginal. Av alla städer som vi åkt till så har ingen varit i närheten av att få äran att ha mycket folk på läktaren som vi haft. Ett stort tack till er!

Redan i omklädningsrummet kändes en glädje bland spelarna och efter en mycket energirik uppvärmning så fanns goda förhoppningar om en seger i kvällens drabbning. Forserum öppnade även starkast och tog ledningen tidigt i första perioden genom en hårt kämpande Hugo Åstrand. Hugo som under säsongen visat ett enorm kämparglöd och finess kommer även att få chansen att debutera i seriespel med a-truppen imorgon. Dessvärre skulle Hugos mål följas upp av tre raka mål av Hestra som gick till pausvilan med en ledning med 2-4.

I pausen påtalade Tobias vikten av att hindra Hestras långbollar och ändrade även om lite i formationerna i hopp om att mota Hestras framfart.

De gröna spelarna hade hoppats på en bättre inledning av andra perioden när Hestra direkt utökade sin ledning och kunde efter detta styra spelet dit de ville. Ställningen efter andra perioden var 3-7 efter att vi slarvat en del i egen zon. Energin från första perioden hade avtagit rejält, kanske var vi lite för taggade inför matchen och tog slut för tidigt i matchen?

Inför vår sista period för säsongen pratade vi princip bara om att spela med glädje. Säsongen skulle avslutas på ett sätt som vi kunde glädjas åt och det såg ut att bli en bra period när Gustav Andersson fick efter dryga minuten chansen att slå ett straffslag. Snabb framfart och en kanske FÖR tydlig och lång dragning fick ner målvakten och Gustav, med ett ständigt leende på läpparna, kunde slå in ännu en straff denna säsongen, 4-8!

Ludvig Kylberg fick avsluta målskyttet för säsongen när han på riktig golfmanér chippade in 5-8 med knapp styrfart. Slutresultatet skrevs sedan till 5-9.

Kvällens profil i hemmalaget var ändå Ted Ivarsson som gjorde en brutalt stark insats, främst i egen zon.

---

Tränare Tobias Blixt påpekar storheten i att spelare troget fortsatt komma till träningar trots den mycket motiga inledningen av säsongen. Efter oavgjort i debuten förlorade vi 8 raka matcher innan säsongens första vinst kom mot Tranemo på hemmaplan. Totalt spelade vi hem 10 poäng men med flertalet uddamålsförluster kunde lite extra tur gett oss några fler poäng.

Jag själv känner en tomhet över att säsongen är slut. Varje match har varit ett nöje att vara med på.
Vi har rest på en turné runt hela småland och jag är imponerad över glädjen som laget innehar. Det är inte helt självklart att följa med på en bortaresa med 1,5-2h restid kl 19:30 mitt i djupaste småland en lördagkväll.

Att få lära känna nya härliga individer och glädjas eller deppa tillsammans har varit fantastiskt givande och något jag kommer sakna nu när säsongen är slut. Jag är inte mätt på innebandyn med u-laget ännu, men tyvärr blir det inte mer säsongen 2018/2019. Hur lagbildningen i föreningen nästa år blir är inte bestämt men jag ser fram emot att vara med och leda er om så blir fallet!

Skönaste minnena för min egen del är vinsten borta mot Rottne och skratten i omklädningsrummet varje match. Jag hoppas vi återupplever detta igen.