Beställ dina FIF-kläder på Stadium!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Forserums IF
9 - 6
Östra SK
Forserums IF9 - 6Östra SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 december, 15:00
Plats:Forserums Sporthall
Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
FIF serieledare igen efter starkt powerplay
2019-12-07 17:55
En seger som innebär serieledning, men fanns det mer att önska?
Forserums IF innebandy firade under lördagen 20-års jubileum och flertalet matcher spelades i sporthallen samtidigt som grillen startats och kiosken förstärkts. Eftermiddagen avslutades med division-3 mötet mellan FIF och Östra. Med förra årets resultat i åtanke borde Forserum vara sugna på revansch.
Östra som inför matchen befann sig på en niondeplats i tabellen uppträdde förvånansvärt stabilt i början av matchen. FIF däremot krånglade till sitt spel och sökte för svåra passningar vilket resulterade i tappat bollinnehav och mycket rättvist tog gästerna ledningen med 0-1 och något senare med 1-2 vilket stod sig perioden ut. Hemmalagets uppträdande saknade känslor och kanske tog man för lätt på motståndet som trots allt som enda lag vann mot Forserum under förra säsongen.

Till andra perioden verkade dock de gröna pratat om just detta och nu gick det att känna igen inställningen hos hemmalaget igen som tack vare hårt arbete fick med sig en 5-minuters utvisning och vi vet alla vilken potential det finns i Forserums powerplay! Pang, pang, pang, pang! 4 mål i samma powerplay och när FIF sedan ökade på ledningen till 7-2 så hade man ett stenhårt grepp om matchen. Östra var dock starka i spel fem mot fem och hade innan signalen för perioden ljudit reducerat till 8-5. Ett scenario som kanske inte gav några magsår men som fick en del på läktaren att tvivla på slutresultatet. 

Aftonens sista akt skulle avgöras och när gästerna tidigt satte 8-6 så tystnade den annars högljudda publiken, inte kunde väl den så tydliga ledningen tappas? Ledarstaben i hemmalaget spelade strategiskt, gick ned på spelare och lät de säkraste för kvällen ha avgörandet i sina händer. Matchen fick också sitt avgörande när Jonas Engberg snyggt satte 9-6 vilket blev slutresultatet. 

Forserum gjorde vad som krävdes idag och tog i och med segern över serieledningen från Westervik. I spelet fem mot fem fanns dock mer att önska och de önskningarna infrias förhoppningsvis snart igen. 11 poäng av firma Engberg/Crona, som båda gjorde hattrick idag, imponerar och de båda hänger med i toppen av poängligatabellen. Rickard agerade stridsledare på plan och gjorde 3 mål på raken i ett viktigt skede av matchen och Jonas fortsätter imponera med sin poängproduktion genom att väldigt ofta vara på rätt plats och leverera vassa pass och avslut.

Målskyttar Forserums IF:
Jonas Engberg (3)
Rickard Crona (3)
Jens Larsson
Marcus Gustavsson
Ludvig Kylberg

/Johan Holmberg

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
6 - 7  
Lör 9/3 14:00
3 - 4  
Sön 3/3 13:00
3 - 13
Lör 17/2 14:00
4 - 3  
Sön 11/2 16:30
9 - 6  
Lör 3/2 14:00
2 - 9  
 
 
Våra sponsorer
Partners