SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Forserums IF klara för division 2!
2020-03-23 19:07
Division 2 nästa!
Så står det då äntligen klart, Forserum spelar i division 2 säsongen 2020/2021!
Smålands innebandyförbund levererade idag beslutet att lagen som befann sig på play-off plats i division 3 när serierna avslutades kommer att flyttas upp till division 2 till nästa säsong. Mer om beslutet här.
Forserums IF har aldrig spelat så högt som i division 2 förr men har under de två åren efter omstarten övertygat i både division 4 och 3 och kan se fram emot en jämnare serie när man nu spelar i smålands högsta division. 

Lagkapten Andreas Andersson i en intervju när beskedet kommit:

Goddag kapten Andreas. Nu har ni då äntligen säkrat avancemanget till division 2. Det måste kännas underbart, kommentar?

Helt fantastiskt! Drömmen om division 2 har vart vårt kärnkraftverk hela säsongen och med denna säsongen i ryggen så är det helt rättvist. Även om ett kval är det roligaste man kan spela så kan vi inte vara mer än nöjda med detta beslutet. Allt vi hela tiden velat ha var divison 2 och nu får vi det, men ändå måste man gnälla lite. Sånna är vi, nutidens giriga och bortskämda ungdomar! 


När vi stod här i September så pratade vi inte om målsättningar men under säsongens gång har ni hela tiden haft en stabil plats i toppen av tabellen, hade ni förväntningar om att vara där ni är idag redan i början av säsongen eller har det gått oväntat smärtfritt?

Snacket i truppen har väl egentligen hela tiden varit att vinna serien medans vi försökt vara lite ödmjuka utåt. Vi började säsongen med att ta det match för match men märkte väl ganska snart att vi hade chans att slåss om uppflyttningsplatserna. Jag tycker vi har ett lag rustat för divison två, vilket vi visat genom att vinna denna serien. 


Ni har övertygat och vunnit de flesta matcherna men säsongen innehöll även några oväntade förluster. Vilka motståndare tycker du själv ni hade svårast med denna säsong?

Den svåraste motståndaren har varit vi själva. Våra egna skallar och ibland obefintliga ödmjukhet. Jag tycker våra förlusterna sprungit ur att vi inte velat göra jobbet mot mer hårt slitande lag. Annars får väl Tenhult ses lite som vårt boogie team denna säsong. 


Vad har varit avgörande för eran framgång? Någon spelare som överraskat positivt?

En bred och jämn trupp. Alla har i princip spelat med alla och det har funkat bra oavsett kombinationer. Jag är ju en man av kollektivet men kan inte låta bli att höja Jonas och Knoen i detta. Poängligan talar sitt klara språk. De har öst in poäng och bidragit med stor kvalité på både träning och match. De höjer alla runt omkring sig och sånna är oerhört viktiga att ha i sitt lag. 


Vad kan supportrarna se fram emot nästa säsong?

Först och främst vill vi tacka all publik för i år. De har vart otroligt kul att spela inför så stort följe på både hemma och bortaplan. De har bidragit med oerhört god stämning. 

Förhoppningsvis mål och trevligt spel, även om vi står oerhört ödmjuka inför kommande utmaningar! Jag hoppas vi får behålla samma lag och då tror jag vi har goda chanser hävda oss mot de större drakarna.


Tack för att du tog en stund för detta Andreas och kör hårt under sommarträningen!


Efter att beslutet kom under dagens blixtinkallades spelarna till föreningens lokal på Trollevi för att fira avancemanget och samtidigt dela ut ett par priser till årets spelare och årets poängkung. Den rådande situationen gjorde att feststämningen uteblev på kvällens träff men dessa känslor förväntas komma fram när den riktiga avslutningen kommer om ett par helger. 

Spelande tränare Rickard Crona pratade en del om säsongen som gått, den fantastiskt fina statistiken från både denna och förra säsongen, vikten av att det här gänget fått spela tillsammans efter att redan i tidig ålder pratat och drömt om detta men meddelade även att han nu slutar som tränare och enbart kommer spela med laget. Föreningen har redan inlett arbetet med att hitta rätt person för att ta över detta ärofyllda uppdrag.

Som det nämndes innan så delades det även ut priser. Årets poänggörare i laget utsågs till Jonas Engberg (ödmjukt av Knoen) och när det var dags för årets spelare så fick truppen rösta på de tre främsta spelarna. Storstilat så tog Jonas hem även denna fina utmärkelse och berömde sina medspelare i sitt tacktal. "Det var många öppna mål" sa den stekheta snipern blygsamt.

Under kvällen konstaterades det att laget har en bra bas att stå på inför nästa säsong men när den bästa innebandyklubben i kommunen nu finns i Forserum så är det en attraktiv förening att tillhöra och en del nyförvärv kan komma under sommaren. 

Nyhetsarkiv
Derbyseger i Tenhult!2022-10-22 08:11
Uppskjutna matcher2022-02-02 20:29
Fredag, mina vänner!2021-11-19 21:59
"Bring out your dead"2021-10-25 10:22
Seger i premiären!2021-10-02 17:04
Förlust mot Hovshaga2020-09-20 17:22
Guldfemman är här!2020-09-12 10:16
Snart kommer Guldfemman!2020-09-08 09:59
Seger i premiären!2020-08-21 22:51
Bussen är full!2020-03-05 07:41
Serieledare!2020-01-11 21:13
U-lagsmatch i Rottne2018-10-28 08:48
Inför seriepremiären2018-10-09 18:37
 
Våra sponsorer
Partners