Beställ dina FIF-kläder på Stadium!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Månadens intervju: Marcus Johansson
2021-01-27 18:49
#Marcus Johansson
Väntan på innebandyn verkar i det närmsta oändlig men sakta börjar det ändå hända saker hos förbunden och har vi tur kanske matcherna kan komma igång i början av Mars månad. Månadens intervju uteblev under December, motivationen fanns inte helt enkelt. 

Men idag är det onsdag och en rykande ny intervju slängs upp på hemsidan som en riktig bamsekloss i öppna spisen. Håll i ett tag till så hoppas vi att återstarten börjar synas vid horisonten!

Hej Marcus! Hur är läget med dig? 

-Hej, det är bara bra med mig! 


Berätta, vem är MJ? 

- Hmm, jag är väl en positiv person med ganska mycket energi. 


Din historia inom innebandyn och Forserums IF? 

- Jag har spelat i Forserum från barnsben, och kom väl upp i A-laget lite på prov runt 14-15års åldern. Sedan blev det ett par säsonger i A-laget här innan laget tyvärr lades ner. Då gick ju flera av oss som spelade då till Nässjö och där blev det 4 säsonger tror jag. Sedan så blev det snack om att dra igång seniorverksamheten här igen och då var det ju självklart att man ville vara med och göra det.


Hur går träningen till just nu? Tränar ni ens? 

- Just nu så är ju träningen individuell. I början av "uppehållet" så fick vi scheman av Micke varje vecka med vad som skulle göras. Men sedan någon vecka tillbaka så har väl uppmaningen mer varit att vi ska hålla igång då vi inte vet så mycket om vad som händer. 


Hur håller du motivationen uppe? Tips till alla våra ungdomar som har svårt att genomföra sina egna träningar just nu? 

- För att vara helt ärlig så har det ju inte vart det lättaste att hålla motivationen uppe. I och med att det har gått så pass lång tid och läget är så ovisst. Så vet inte om jag är rätt person att ge några tips. Men det jag tror är att man måste hitta något som man tycker är åtminstone lite roligt om man ska kunna orka hålla igång under denna tiden. Sen får man nog bara tvinga sig igenom dom tuffa bitarna emellanåt. 


Hur ser du på inledningen av säsongen och vad är den största skillnaden från de två tidigare säsongerna som var så framgångsrika? 

- Vi har ju bara hunnit spela 5 matcher, men inledningen har väl varit lite som man hade förväntat sig. Det tar ett antal matcher innan man kommer in i det ordentligt. Det som har varit en av dom stora skillnaderna från dom föregående åren är väl att vi inte har varit så effektiva framåt, vi har haft lite stolpe ut känns det som. Samtidigt som tempot höjs ett eller två steg i den här divisionen vilket gör att allt måste gå lite fortare.


Du själv blev utsedd till lagets "MVP" säsongen ni avancerade till 3:an, vad betyder en sådan utmärkelse? 

- Det betyder så klart jättemycket. Det är ju ett bevis på att man lyckats göra något rätt och har kunnat bidra till lagets framgång. 


Säsongen är abrupt pausad och det är ett tag sedan ni samlats men hur ser du på samarbetet med nya tränaren Micke så här långt? 

- Jag tycker att samarbetet har fungerar bra. Har väl egentligen bara positiva saker att säga om Micke. Det är ju kul och få in en tränare som spelat högt upp i seriesystemet och givetvis kan mycket innebandy. Han kommer ju med mycket nya idéer och är otroligt  engagerad i arbetet med det här laget. 5 av 5 toast. 


Vi kör några snabba frågor om laget:

Bästa  medspelare? 

- Jonas Engberg 


Bästa passningsläggare? 

- Jonas "smöret" Engberg 


Bästa avslutare? 

- Jonas Engberg 


Framtidslöften? 

- Jonas Engberg 


Skönaste  profilen? 

- Jonas Engberg, definitivt.


Till sist, om serien startar igen, var hamnar FIF i tabellen? 

- Vi ska helt klart vara på övre halvan av tabellen. 


Tack Marcus och lycka till i framtiden!


Intervjuare: Johan Holmberg

Foto: Daniel Steen

Grafik: Johan Holmberg


Nyhetsarkiv
Derbyseger i Tenhult!2022-10-22 08:11
Uppskjutna matcher2022-02-02 20:29
Fredag, mina vänner!2021-11-19 21:59
"Bring out your dead"2021-10-25 10:22
Seger i premiären!2021-10-02 17:04
Förlust mot Hovshaga2020-09-20 17:22
Guldfemman är här!2020-09-12 10:16
Snart kommer Guldfemman!2020-09-08 09:59
Seger i premiären!2020-08-21 22:51
Bussen är full!2020-03-05 07:41
Serieledare!2020-01-11 21:13
U-lagsmatch i Rottne2018-10-28 08:48
Inför seriepremiären2018-10-09 18:37
 
Våra sponsorer
Partners