Beställ dina FIF-kläder på Stadium!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Återvändarna ser fram emot Björnslaget i helgen
2022-09-02 07:59
Fabian, Hampus och Jonas, tre återvändare som kompletterar årets trupp

September.
Kalla disiga morgonar och fotbollssäsongen drar sig mot slutet. Det betyder att vinteridrotten hägrar, innebandyn är snart här!

 

FIF som slutade 4:a förra säsongen siktar nu högre. Ett avancemang till division 3 är den tydliga målsättningen och som hjälp att nå detta har man hämtat in 3 återvändare från Nässjö samt ytterligare en spelare från samma klubb. Jonas Engberg, Hampus Thyrén och Fabian Sandström spelade så sent som förrförra säsongen i Forserum och ser nu närmast fram emot turneringen Björnslaget i Göteborg. Vi träffade de tre för en pratstund inför helgens matcher.

Hallå grabbar, kul att se er i FIF´s fina matchställ igen! Ni har ju alla historia i Forserums IF och var senast en säsong i Nässjö, hur har ni utvecklats där? 

Fabian: Jag får väl ändå vara ärlig och säga att det kändes som att många av matcherna förra säsongen låg på min prestation och att det var i största del mig matchen berodde på. Detta både positivt och negativt, press kan vara bra men för mycket kan också vara jobbigt men i största hand kändes den som att det utvecklade mig lite trots allt.


Vad fick er att komma tillbaka till Forserum?
Framför allt alla härliga grabbar, säger Fabian. Ett gött gäng som höjer motivationen till att både spela matcher och åka till träningar. 

 

Hampus trycker på att FIF är klubben i hans hjärta och pendlandet mellan arbetsplatsen i Jönköping och Nässjö var inget vidare. Valet var solklart. 


Hampus, om vi istället riktar blickarna mot FIF, hur har du följt dom det gångna året?
Jag följde dom så gott jag kunde, det var synd att de inte kunde avancera till trean redan förra året säger Hampus. 


Någon som vågar tippa utgången av årets säsong eller vad har ni själva för målsättningar?
Fabian sätter ribban högt och säger: Jag både tror och hoppas på att vi ska kunna gå rent hela säsongen, alltså inte förlora en enda match. Mitt mål är ju såklart att bidra så mycket jag bara kan till att vi ska vinna serien och gå upp till division 3. Jonas har samma målsättning men säger samtidigt att det gäller att ta en match i taget, inget är givet.


Nu väntar årets första matcher i turneringen Björnslaget till helgen. Hur är känslan inför detta?
Det ska bli kul med innebandy igen, det är ett gott gäng och jag ser fram emot en turnering tillsammans säger Hampus.

 

Fabian: Det ska bli roligt. Samtidigt har vi inte tränat så pass länge vilket gör det svårt att avgöra hur det kommer gå. Kedjorna har ju inte riktigt hunnit spela in sig ännu men hoppas och tror på en rolig helg.


Träningarna hittills då, någon som utmärkt sig extra? Kanske något tips till säsongens "Guldfemman"?
Fabian: Svårt att säga hittills. Adde har ny klubba för säsongen vilket bidragit till ett par riktiga raketer inne i hallen. Så han skulle jag tipsa om. Sen är ju alltid Jonas, Dåppens, Mj och Bäckis ett par säkra kort.

Jonas: Till Guldfemman i år hade jag lätt valt Adde. Han har plockat fram sin bössa och skjuter numera som Tommy Sjödin gjorde på sin tid, så om Adde dundrar in 30 baljor i år är jag inte ett dugg förvånad. 


Avslutningsvis, det är många som är glada att se er tillbaka i klubben. Har ni någon hälsning till fansen?
Fabian: Ska bli kul att få möta alla i hallen igen och få vara med om den goa stämningen! Jag ska göra allt jag kan för att bjuda upp till show.

 

Jonas: Att vara tillbaka känns såklart skitkul, och när jag pratade med Mert och Ulrik vid vårkanten så kändes det ganska självklart och komma ”hem” igen.


Tack ska ni ha och stort lycka till!

 

(Utöver de tre intervjuade spelarna har även Benjamin Säilä från Nässjö anslutit till truppen)

 


Nyhetsarkiv
Derbyseger i Tenhult!2022-10-22 08:11
Uppskjutna matcher2022-02-02 20:29
Fredag, mina vänner!2021-11-19 21:59
"Bring out your dead"2021-10-25 10:22
Seger i premiären!2021-10-02 17:04
Förlust mot Hovshaga2020-09-20 17:22
Guldfemman är här!2020-09-12 10:16
Snart kommer Guldfemman!2020-09-08 09:59
Seger i premiären!2020-08-21 22:51
Bussen är full!2020-03-05 07:41
Serieledare!2020-01-11 21:13
U-lagsmatch i Rottne2018-10-28 08:48
Inför seriepremiären2018-10-09 18:37
 
Våra sponsorer
Partners