Serie:Herrar Utveckling Norra   Tabell >>
Samling:18:30
Segertåget vägrar stanna!
2019-02-22 22:21
3:e raka segern för Forserums IF - U
Med två raka segrar var det en märkbart mer avslappnad stämning i omklädningsrummet inför kvällens drabbning. Laget rider på en segervåg och kvällens match mot Moheda kändes på förhand inte omöjlig att vinna efter att de två första mötena varit jämna och FIF höjt sig betydligt sedan sist. Med några skador i laget och mycket matchande överlag i föreningen så stuvades laget om något jämfört med senast. Bland annat tog Christoffer Lindahl kaptensrollen och Lucas Bäckström lånades in. Våra unga spelare från P02/03 fick nytt förtroende efter att ha visat fint spel många matcher under säsongen.

Matchen började inte i de grönas favör när Moheda gjorde två mål inom 5-6 minuter av första perioden. I höstas märktes hur moralen sjönk vid vid liknande matchsituationer men efter att vi nu vänt trenden så infinner sig inte samma oro utan vi vet vilken kapacitet vi innesitter och att vi kan vända underlägen på flera mål och snabbt efter 0-2 målet reducerade Ted Ivarsson med ett snyggt skott i bortre krysset. Efter detta infinner sig ett ställningskrig lagen emellan som byter mål med varandra.
När halva perioden är spelad kvitterar Hugo Forsum till 3-3, Moheda ska dock hinna göra 3-4 innan första perioden är slut men innan dess gör Ottosson en snygg räddning på straff av poängligaledaren Jeff Axelsson, något som kommer prägla resten av matchen.

Andra perioden vinns av Forserum med 3-0, bland annat efter att Ted Ivarsson och Ludvig Kylberg gjort sina andra mål för kvällen och därmed leder laget med 6-4 inför sista akten. Moheda var redan här märkbart tröttare än vad de grönklädda hemmaspelarna var.

Sista 20 minuterna blev aldrig särskilt spännande då Forserum hade betydligt mer energi än motståndarna och skickligt kunde göra ytterligare 3 mål utan att släppa in något bakåt. Ted och Ludvig fullbordar dessutom båda sin hattrick för kvällen!

Några nycklar till kvällens seger:

* Ungdomarna från P02/03 bjöd på fina anfallsvarianter matchen igenom och det är kul att se när detta ger utdelning. Hattrick av både Ludde och Ted borde gett någon keps inkastad på planen från en i övrigt härlig hemmapublik!

* För andra matchen i rad håller Marcus Ottosson nollan i period 2 och 3. Straffräddningen i första perioden blev signifikativt för hur svårt Moheda-spelarna hade att överlista "Otto" ikväll.

* Starkt defensivt arbete av framför allt Mert Cimen och Hugo Åstrand.

* Vårt boxplay övertygar återigen.

Tack alla som kom och tittade på matchen, ni höjer oss till vår bästa nivå!

Tabellen efter dagens match:
TabellTotalt
Plac.LagSVOFGM-IMDP
S = Spelade matcher, V = Vunna matcher, O = Oavgjorda matcher, SDV = Sudden death-vinster, F = Förlorade matcher, GM = Gjorda mål, IM = Insläppta mål, D = Differens, P = Poäng