Serie:Herrar Division 4 Norra   Tabell >>
Samling:14:30
A-laget klara seriesegrare, nu väntar kval till div 3!
2019-03-03 20:39
Forserums IF A-lag har säkrat seriesegern efter vinst i Gränna under söndagen.
Forserums IF hade sedan tidigare säkrat kvalplatsen till division 3 och hade under söndagen chansen att även säkra seriesegern. FIF har en imponerande svit med segrar rakt igenom hela säsongen, en prestation som inte är lätt att uppnå för något lag i någon serie. Man har dessutom gjort flest mål och släppt in minst av alla lag.

Det var dock ett ordentligt manfall i Forserums IF som spelade med endast 7 spelare under nästan halva matchen. Trots detta hade man ledningen med 1-5 efter att drygt halva matchen spelats, en ledning som tidigt i tredje perioden utökades till 2-7. Gränna hämtade sig något efter detta och gjorde 3 raka mål men med 3 minuter kvar av matchen satt Jonas Engberg avgörande 5-8.

Noterbart från matchen är Engbergs 4 mål samt "Knoens" 5 poäng (2+3).

Nu återstår endast 2 matcher i seriespelet (Tenhults IF hemma och Östra SK borta) för de gröna som sedan tar sig an kvalmotståndet från Div 4 Östra. I dagsläget ser det ut att bli IBK Husar som får uppdraget att försöka knäcka Forserumslaget men även Bodafors har god chans att få möjligheten.

Lagkaptenen Rickard Crona tackar de tillresta supportrarna för deras stöd och ser nu fram emot kvalet till div 3!

Information om play-off till div. 3:

Play off till Herrar division 3
Spelas i bäst av två matcher (förenklade europacupsregler).

Play Off 1

2:a Division 4 Östra - 1:a Division 4 Norra (Forserums IF)

Match 1 (Bortaplan för Forserum) spelas 22 mars och match 2 (hemmaplan för Forserum) spelas 24 mars
Lag som står först i spelordningen spelar hemma i match 1 och borta i match 2.
Segraren i respektive möte är klara för Herrar div 3 nästkommande säsong. Förloraren till Herrar div 4 nästkommande säsong.