SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums Idrottsförening
Senior herrar A

Intervju med lagkapten Andreas Andersson inför kvalet
2019-03-19 10:13
Forserums lagkapten, Andreas Andersson

Hej Andreas, hur är läget inför fredagens och söndagens kvalmatcher mot IBK Husar?

Hej! Det är fantastiskt, våren nalkas och vi går mot ljusare tider! Innebandymässigt är vi återigen full trupp efter lite småskador och skavanker. Nu laddar vi för fullt inför kommande vecka och allt vad den innebär.


Seriesegrare och endast en förlust under hela säsongen, vad är det som gör att ni lyckades vinna serien och ta er till ett spännande kval tycker du?

Att vi har en oerhört talangfull grupp med många olika spetsegenskaper. Bra balans mellan målvakt, backar och forwards. Och att vi kunnat rulla på två, ibland tre, oerhört bra och jämna kedjor. Samt att spelare som fått chansen att hoppa in verkligen har tagit den. Bland annat ett gäng hungriga juniorer.

 

Sista seriematchen slutade i förlust efter en snöplig vändning av Östra i sista minuten. Hur känner ni efter den matchen?

Den förlusten är givetvis oerhört bitter. Vi är ett gäng vinnarskallar som såklart vill vinna alla matcher. Men vi har lite oflyt också tycker jag, lite felstuds och nått domslut emot. Samtidigt gällde matchen egentligen inget för oss, utan det handlade mest om att ta med oss en positiv känsla inför kvalet vilket jag ändå tycker att vi kan göra.

 

Vad vet ni om motståndarna IBK Husar?

Vi har såklart lite koll på deras lag, men vi väljer att bara fokusera på vårt egna. Kommer vi upp i nivå och spelar vårt egna spel, som den gamla klyschan lyder, så har vi nog med kvalité och kunnande för att ta hem det här. Med all respekt för Husar.


Hur tycker du att det är att spela i den välfyllda hallen i Forserum?

Det är såklart alltid roligt med mycket publik! Kul att det finns intresse. Forserums sporthall är vårt egna lilla Anfield. Jag tror och hoppas att vi har bjudit på lite show hittills iallafall. Vi har även haft ett stort och troget följe till bortamatcherna, så nu är det våran tur att bjuda igen.

 

Vad tror du kommer att krävas för att lyckas nå ända fram i kvalet, vad är nycklarna till Div 3?

Nycklarna är som sagt att spela så bra som jag vet att vi kan göra. Poängligan visar att vi kan förlita oss på flera spelare som kan producera, vilket kommer vara en nyckel. En hårt jobbande defensiv och två bra målvakter dessutom. Sen vet jag att Knoen alltid har några ess i rockärmen om det skulle behövas.


Hur laddar man upp på bästa vis en sån här vecka?

Vi ser fram emot att göra några bra träningar fram till fredag. Sen får var man gå till sig själv och förbereda sig på bästa sätt. Vi får inte glömma bort att det inte finns något roligare än att spela sådana här avgörande matcher!

 

Vi tackar Andreas för intervjun och önskar laget lycka till inför kvalet. Glöm inte komma till Forserums sporthall på Söndag klockan 15:00, på vårt facebook-evenemang kan du se mer info. Kom i god tid, det kommer vara fullt på läktaren!


---


Forserums IF´s ordförande Mert Cimen har ordet:


"2018 beslutade styrelsen att börja satsa på innebandyn inom seniorverksamheten ännu en gång. Precis innan undertecknad blev ordförande så var dåvarande styrelsen bestämda att lägga ner seniorinnebandyn och då gick ryktet att de aldrig mer kommer finnas ett a-lag i innebandy i Forserum igen!


Det är oftast så att om man lägger ner ett a-lag så startas de tyvärr inte upp igen, men tack vare engagemanget från tre-fyra ideella ledare så har detta blivit verklighet! Och de var en självklarhet att vi ska satsa på våran #18, Rickard Knoen Crona. Han fick förtroendet att ta över som ledare för a-laget, han har skött detta bra och tog med sig många forserumskillar tillbaka ”hem”. Det är viktigt att största delen av truppen är från orten så man inte blir ett ”köp-lag".


Jag vill tacka främst Andreas "Diaz" Johansson och Ulrik Thyrén som har lett detta innebandystrået. Tack också publiken som har fyllt våran läktare nästan varje match. Vi i styrelsen håller en bra dialog med kommunen för möjlighet att möjliggöra att fler personer kan komma och njuta av innebandyn. Vi har också många projekt på gång inför fotbollen och innebandyns nästkommande säsong! Hoppas att ni är med oss!


Med vänlig hälsning, Mert Cimen ordförande!"


 

 

 


Nyhetsarkiv
Derbyseger i Tenhult!2022-10-22 08:11
Uppskjutna matcher2022-02-02 20:29
Fredag, mina vänner!2021-11-19 21:59
"Bring out your dead"2021-10-25 10:22
Seger i premiären!2021-10-02 17:04
Förlust mot Hovshaga2020-09-20 17:22
Guldfemman är här!2020-09-12 10:16
Snart kommer Guldfemman!2020-09-08 09:59
Seger i premiären!2020-08-21 22:51
Bussen är full!2020-03-05 07:41
Serieledare!2020-01-11 21:13
U-lagsmatch i Rottne2018-10-28 08:48
Inför seriepremiären2018-10-09 18:37
 
Våra sponsorer
Partners