Serie:Play Off Herrar Division 4   Tabell >>
Samling:18:30
Forserum tog hem första akten mot Husar
2019-03-22 22:25
Forserums IF tog hem första mötet mot IBK Husar
Första ronden mellan Forserums IF och IBK spelades under fredagskvällen i Olsberg Arena i Eksjö. På förhand hade Forserums IF fått oddsen med sig efter en imponerande säsong och serieseger i div 4 Norra. IBK Husar har dock imponerat med ett bra försvarsspel och släppt in väldigt lite mål under 2018/2019.

Matchen inleddes trevande, nervöst och med ett väldigt trubbigt spelt. Spelarna verkar vara tagna av stundens allvar. Kanske fick den stora tillresta bortaklacken spelarna att ta det hela på för stort allvar.
Husar försvarade sig kompakt och FIF hade svårt att komma till riktigt farliga lägen och stundtals kontrade Eksjölaget när Forserum tappade kontrollen över bollen. Perioden slutade dock mållöst med ett tämligen stort spelövertag för Forserum.

Andra tredjedelen av matchen hade en annan matchbild när Husar tog över spelet något och fick utvisningarna med sig. Lite förvånansvärt var det däremot Forserum som inledde målskyttet med en fullträff av den målmedvetne Jens Larsson som bröt sig igenom Husars försvar och satte 0-1 i boxplay. Fem minuter senare kvitterade hemmalaget genom Anton Gunnarson och Husar vände även till 2-1 efter knappt 18 minuter. Med 1:15 kvar av perioden fick hemmalaget sin första utvisning och "den gröna väggen" vittrade kvittering. Jonas Engberg fick i slutet av perioden hämta bollen i egen zon och slog snabbt upp bollen till Rickard Crona som med endast 1 sekund kvar av perioden snyggt kunde sätta bollen i första krysset och det var kvitterat inför tredje perioden.

Med gott stöd av stolta bortasupportrar kunde Forserum ta taget om tredje perioden på ett sätt som de blåklädda inte lyckades försvara sig mot och med drygt 5 minuter kvar hade FIF en ledning på 3-6. Lite snöpligt fick Husar in ett sista mål innan matchen avslutades till stort jubel och stående ovationer från bortaklacken!

Slutresultat: 4-6

Detta betyder att Forserum leder med 2 mål inför returmötet i Forserum på Söndag. Se till att komma i god tid till hallen, det kommer bli fullsatt!