Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Dubbla hattrick när Forserum vann premiären
2019-10-04 22:58
Lucas Bäckström sätter 3-8 på straff
Många fans från Forserum hade sökt sig till Vetlanda när FIF skulle spela seriepremiär mot Vetlanda IBF B. Lyckligtvis var det inte bara stolarna i ISCAR Arena som var sköna utan även spelet på planen gladde den tillresta publiken.

Premiärmålskytt för säsongen blev Alexander Ritamäki som efter fint förarbete av kedjekamraten Jonas Engberg sprätte in första målet för säsongen. Marcus Johansson skulle sedan göra dubbla baljor innan första perioden avslutades.

Hemmalaget reducerade tidigt i andra perioden men MJ fullbordade snart därefter sitt hattrick genom att utöka till 1-4. I mitten av 2:a perioden fick VIBF powerplay, något som FIF med fin kontroll kunde avvärja och strax därefter satte Ritamäki sin andra fullträff för kvällen. Innan vilan gjorde båda lagen varsitt mål till och ställningen inför tredje var 2-6.

För att öka tempot i matchen gick Forserum ned på 2 femmor till sista perioden men laget fick fel fokus när spelet på planen blev grinigare och det gnälldes en del på domsluten. Lagen gjorde varannat mål till ställningen 4-8 när sedan FIF ryckte ifrån till 4-11. Sista målet gjordes av Alexander Ritamäki som därmed även han fullbordade sitt hattrick!

Det fanns ett par extra fina insatser på planen. MJ med sitt uppoffrande och kvicka spel som resulterade i bland annat fyra mål och ett straffslag, Alexander R med sina tre baljor men även Robert Hakkarainen som gjorde en helgjuten insats på sin backplats.