Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Storvinst i hemmapremiären och nyförvärvet imponerade
2019-10-12 17:12
Andreas Livh sätter bollen i krysset efter en fin soloprestation
Musiken dånade så de höstregniga väggarna på sporthallen skakade när Forserum värmde upp inför hemmapremiären. Inomhus var förväntningarna höga efter premiärvinsten i Vetlanda och dessutom ett rutinerat nyförvärv i Andreas Livh.

Publiken behövde inte vänta länge på första målet på hemmaplan för säsongen. 46 sekunder in i matchen gjorde förra säsongens skyttekung Lucas Bäckström 1-0. Första perioden fortsatte sedan domineras till stora delar av Forserum men Bankeryd fick in ett par kassar och höll liv i matchen till första vilan, 4-2.

Efter en tidig reducering i andra perioden så bestämde sig Forserum för att sätta ned foten och la i en högre växel och då hängde inte gästerna med. När andra perioden var slut hade hemmalaget inkasserat ytterligare 10 mål, 14-3.

En eloge till domarna som höll bra nivå matchen igenom trots en hel del munhuggeri från gästerna som verkade uppgivna redan en bit in i andra perioden. Detta stoppade inte FIF som visade stor karaktär och gav sig inte in i tjafset och diskussionerna utan fortsatte trampa på i samma tempo. Denna moral är något som symboliserar många framgångsrika lag.
I sista perioden fick några av juniorerna chansen och tog vara på den på ett bra sätt. En av dom var Hampus Thyrén som fick spela hela matchen och gjorde det på ett imponerande sätt, inte minst med tanke på att han hade en tung match från igår i benen.

Slutperioden blev annars något av en transportsträcka men målen fortsatte ramla in och slutsiffrorna skrevs till 21-4. Det fanns många utropstecken i målprotokollet, nämnas kan bland annat Dåppens 4 mål, hattrick på Bäckström och 1+6 på Crona.

Hur gick det då för nyförvärvet Andreas Livh? Bra. Till och med mycket bra! Det syns på många sätt att Andreas har mycket rutin. Hårda och precisa pass utmed sargerna, fina genomskärningspass i mitten och dominerande transporter med boll. Dessa ingredienser mynnade ut i 2 mål och 1 assist och om detta är en matchotränad kille så lovar det väldigt gott inför framtiden.