Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Rafflande match i Vimmerby slutade i förlust
2019-10-20 17:57
Forserum inkasserade, något oväntat, säsongen första förlust
De två första matcherna i division 3 har Forserum dominerat och vunnit med god marginal, förväntningarna var därför högt satta när serieledarna reste till Vimmerby för att möta tabelljumbon.

FIF fick i första perioden ett chockuppvaknande när hemmalaget gick upp i en 2-0 ledning efter 13 minuter, ett resultat som stod sig perioden ut. När sedan Vimmerby utökade till 3-0 tidigt i andra perioden så kändes segersviten långt borta. Oturen grinade FIF i ansiktet och efter drygt halva andra perioden tog man time-out. Efter detta förändrades matchbilden till en mycket tight, tuff och grinig match. Hemmalaget hann dra på sig 3 utvisningar innan perioden var slut och gästerna hade reducerat till 3-1 när ljudsignalen för pausvila ljöd. Ett 5 mot 3 powerplay väntade dessutom i inledning av tredje perioden.

Rickard Crona kunde efter bara 11 sekunder in i tredje reducera till 3-2 för att 7 minuter senare även kvittera matchen! Vid det här läget hade Forserum grepp om matchen och kunde rättvist även ta ledningen med knappt 6 minuter kvar. Hemmalaget var frustrerat och tog time-out i jakten på kvittering vilket gav resultat då de kvitterade med bara 55 sekunder kvar. Denna kaosartade match hade ett mål kvar att bjuda på och det var hemmalaget som drog längsta strået när man 19:50 in i tredje satte avgörande 5-4.