Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Serieledarna övertygade när Westervik besegrades
2019-10-26 23:53
Kvitteringen till 1-1 i första perioden
Föreningen Forserums IF befinner sig i en stark uppåtgående utvecklingsfas. Under veckan sattes nya emblem upp utmed ytterväggarna i sporthallen och under lördagens match bjöds det på god underhållning både på planen men även i form av att föreningen under dagen fått en alldeles egen låt med "laget mitt är grönt och vitt" av "Forserum Rockers". Lägg där till att lagets a-trupp leder division 3 och kunde under dagens match visa varför.

Målskyttet under dagens match mot Westervik inleddes med 0-1 till gästerna efter knappa sex minuter efter att lagen påtagligen känt på varandra inledningsvis. Det dröjde dock inte mer än 40 sekunder innan Lucas Bäckström kvitterade till 1-1. Gästerna drog efter detta på sig ett par utvisningar och hemmalaget visade ingen nåd utan nyttjade båda tillfällena för att utöka ledningen till 3-1. 5 minuter innan första vilan hade "MJ" utökat målskyttet till 4-1 vilket stod sig perioden ut.

Andra perioden började i de grönas favör och när Rickard Crona satte 6-1 efter knappa 4 minuter kändes matchen avgjord men då föll plötsligt matchbilden. Forserum började slarva i sitt passningsspel, tog onödiga utvisningar och började tappa humöret något. Westervik nyttjade detta och reducerade flera gånger om till 6-4. I detta läget vägde matchen ordentligt och det var därför väldigt befriande när kvällens skyttekung Marcus Gustavsson ökade till 7-4. Efter detta tog de gröna över igen och kunde sätta 8:an och 9:an innan andra vilan för dagen.

Sista perioden blev något av en transportsträcka, Westervik såg ut att ha gett upp hoppet om poäng tidigt i perioden och Forserum såg till att säkra segern på ett komfortabelt sätt och därmed förstärka serieledningen ännu mer, slutresultatet skrevs till 13-5.

Notabelt från dagens match var tryggheten i firma Crona/Livhs samspel på backplatserna vilket även gav utdelning i form av 9 poäng fördelat på de båda men även Joel Steens uppoffrande arbete i boxplay vilket dödade mycket tid när Forserum hade utvisningar. Joel fick dessutom assistera till det avslutande 13-5 målet med ett mycket fint förarbete.