Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Forserum tappade serieledningen efter dramatisk seriefinal
2019-11-09 17:35
Tenhult fick med sig alla tre poäng från Forserum
Mycket folk på läktaren, två taggade lag och en serieledning på spel. Det var upplagt för innebandyfest i Forserum under lördagen!
Redan en halvtimme innan matchstart var det i princip fullt på läktaren i sporthallen när Forserum tog emot tabelltvåan Tenhult. På planen syntes det redan under uppvärmningen att mycket stod på spel och när spelet väl drog igång så var det väldigt små ytor som var lediga då båda lagen spelade på sin högstanivå. Forserum gick på kort om folk redan i inledningen av matchen men det var Tenhult som ägde mest boll de första tio minuterna av matchen och de tog även rättvist ledningen efter 3 minuters spel.

12:09 in i första perioden föll matchens första utvisning och Jonas Engberg kunde i powerplay sätta kvitteringen. När sedan Tenhult stod för eftermiddagens första åsa-nisse-moment när de snackade till sig ytterligare en utvisning så visade FIF ingen barmhärtighet och tog ledningen genom Livh. Samma Livh fick sent i perioden sitta på botbänken och Tenhult visade även dom att powerplay är livsfarligt genom att kvittera på slutsignalen.

I mellanakten tog Tenhult ledningen tidigt och hade efter detta ett antal ramträffar samtidigt som Jens Ottosson i Forserums mål stod för fina räddningar. Lite oväntat kvitterades då matchen efter ett enkelt uppspel av kapten Andersson och fint avslut av MJ. Halvminuten senare fick hemmalaget chansen igen i powerplay och det tog inte mer än 5 sekunder innan nätet rasslade igen och hemmalaget var åter i förarsätet. I slutet av perioden fick publiken nästan deja-vu känsla när Livh satt utvisad och Tenhult ännu en gång kvitterade med bara sekunder av perioden.

Tredje perioden blev målrik och ledningen var Forserums ena stunden för att sedan plötsligt vara i gästernas ägo. 13 minuter in i 3:e tog gästerna ledningen med två mål för första gången i matchen och spelade direkt efter detta med ett komprimerat försvar. FIF kunde reducera med fem minuter kvar och satsade hårt för en kvittering och spelade utan målvakt sista minuten men Tenhult höll undan och är därmed nya serieledare.

Dagens match var den bästa sedan kvalet till 3:an i våras och Tenhult kommer säkerligen vara med i kampen om kvalplatserna till division 2. Det syntes dock att de svartvita visste att de vunnit mot en av deras främsta konkurrenter om dessa platser.

I målprotokollet fanns Crona, Livh och Engberg flertalet gånger om men nämnas bör även Robert Hakkarainen och Jens Larsson som stod för uppoffrande arbete många gånger under matchen samt Jens Ottosson som hade en svettig afton i målet.