Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Forserum övertygade igen, jagar förstaplatsen
2019-11-16 22:23
Forserum är tillbaka i vinnarspåret och övertygade mot Husqvarna
En vecka efter den svidande förlusten i derbyt mot Tenhult hade Forserum laddat om batterierna och tog under lördagen emot Husqvarna. FIF skulle vid vinst återta serieledningen, åtminstone tillfälligt. Husqvarna å andra sidan, behövde en seger för att lyfta från sitt svaga läge i tabellen.
Med förra matchen i åtanke och den förlorade förstaplatsen i serien så borde FIF kommit ut heltaggat till denna match men inledningen av matchen kändes oinspirerad. Fokuset var inte helt på plats och det var därför inte orättvist att gästerna tog ledningen ett par minuter in i matchen. Detta skulle dock visa sig vara precis vad Forserum behövde som efter detta ökade takten och styrkan i sitt spel och när Lucas Bäckström kvitterade efter 05:09 syntes lättnaden i både hans och de övriga grönklädda spelarnas ansikten. Lucas som förra säsongen vann den interna poängligan har denna säsong gått betydligt tyngre och kanske kan dagens match vara vändpunkten för den skickliga forwarden? Huskvarna återtog ledningen några sekunder senare men resten av första perioden handlade bara om Forserum i målprotokollet som hade en 7-2 ledningen efter första akten.

Andra perioden började precis som första med en inställning som inte var helt hundra och därför gjorde gästerna första målet igen men historien upprepade sig och FIF lyfte sig efter detta och utökade ledningen till 9-3 till andra vilan. I sista akten följdes lagen åt och gjorde varannat mål fram till 14:e minuten då FIF drog ifrån och kunde tillslut segra med hela 16-6.

Med så många mål framåt går det att lyfta många spelare men lite russin fanns ändå att plocka ut::

* Rickard Cronas majestätiska spel med långa svåra dragningar och som ständigt är spelbar eller hittar lediga ytor. Dessutom många poäng som vanligt och han leder nu seriens poängliga.
* Lagkapten Anderssons båda fullträffar och hårda slit. Dessutom nära att fullborda hattricket ett par gånger.
* Jens Larsson som ena stunden ser ut att lunka fram på planen för att sedan trycka ifrån och plötsligt hänger ingen bland motståndarna med i tempot.