Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:12:45
Nytt drama när FIF tappade stor ledning men vann
2019-11-30 16:54
Alltid viktiga Marcus Johansson jublar efter sin fullträff

Gnistrande vinterlandskap prydde Forserums och deras supportrars resa till Kristdala. På bussen samlade tränare Crona sina mannar för genomgång av den stundande matchen mot IF Ariel. Ett motstånd som låg en bit ned i tabellen men som varit starka på hemmaplan. Väl framme så väntade en ovanligt kall sporthall som inom kort skulle få en härlig inramning av bortafansen.

På andra sida planen kunde Forserum skåda ett muskelberg till hemmalag, det lokala gymmet måste leva på dessa gossar som angav respekt genom blotta åsynen. Det var också hemmalaget som tog ledningen precis som förra helgens match för FIF mot Fliseryd. Första perioden var lite av en besvikelse spelmässigt och höll låg kvalitet, de första femton minuterna innehöll dessutom extremt mycket frislag till hemmalaget vilket visade sig i frustration bland FIF´s spelare som idag spelade i svart/grön mundering. Trots detta visade tavlan en 1-2 bortaledning när första perioden var färdigspelad.

Båda lagen höjde nivån på sitt spel till period nummer två men det var Forserum med sitt mördande effektiva powerplay som drog ifrån målmässigt. Ariel drog vid ett tillfälle på sig ett onödigt 3 mot 5 boxplay efter att de protesterat mot en utvisning. Vid spel 3 mot 5 mot FIF kan spelarna nästan själva gå fram och trycka upp ett mål till Forserum som sällan missar sina chanser vid mannamässigt övertag. När spelarna vandrade ut till vila nr 2 hade gästerna ett försprång på 5 mål. 3-8.

Ariel reducerade ett par gånger om i tredje men när unge Ludde Kylberg satte 5-9 kändes det som inget kunde hindra att samtliga poäng skulle hamna hos Forserum. Ariel tog med 2 minuter kvar av matchen time-out och satsade allt på ett kort, tog ut målvakten och öste på framåt. En satsning som snabbt gav resultat; amygdala, hjärnans emotionella centrum, fick arbeta ordentligt i slutskedet av matchen när hemmalaget reducerade gång efter annan. Helt plötsligt hade den säkra 9-3 ledningen reducerats till en mycket skör ett-måls ledning och med 15 sekunder kvar får Crona en utvisning som till synes hade, milt uttryckt, logiska luckor. Men detta var Forserums match och laget kämpade heroiskt och höll undan till slutsignalen!

Det sägs att kvinnor lever längre än män och kanske kan det bero på att i regel fler män än kvinnor utsätter sig för dessa plågosamt spännande matcher! Bortasektionen i hallen innehöll dock både kvinnor och män som efter matchen hyllade sina stjärnor som för kvällen lös starkare än de på skyn denna klara vinterkväll.

Stjärna i kanten delas ut till Joel Steen och Jens Ottosson som båda gjorde finfina insatser!