Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:17:30
3 viktiga poäng i omstarten
2020-01-03 21:37
Inledningsvis trögt men tillslut en klar seger för Forserum
Målkalas och klasskillnad. Första mötet lagen emellan slutade 21-4 till Forserum men Bankeryd har efter detta lyft sig flera steg och låg inför kvällen på en fjärdeplacering i tabellen, endast två positioner bakom FIF. Jakten på förstaplatsen säsongen 2019/2020 är inne i ett viktigt skede och kvällens drabbning började inte bra för de gröna...
Poängligan i Division 3 Norra toppas av Bankeryds Fredrik Ruohonen och det var han som låg bakom den tidiga 1-0 ledningen till hemmalaget när han spelade in från hörnet framför mål och Kim Gustafsson snärtade in första målet för kvällen. Forserum fick strax därefter chansen i PP men ett annars så livsfarligt numerärt överläge såg ovanligt statiskt ut och de heta chanserna uteblev. Istället utökade hemmalaget till dubbla ledningsmål. Jens Larsson satte den befriande reduceringen och minuten senare dundrade Robert Hakkarainen in kvitteringen med ett slagskott, detta trots att spelet ännu inte klickat helt. Matchen var hittills lite av en gäspning, kanske en snudd på omotiverad och hade sina största brister i närkamperna. Hemmalaget nyttjade detta och hade inför tredje perioden en ledning på 4-3.

Som så många andra matcher under säsongen låg alltså Forserum under i inledningen av matchen trots stort bollinnehav. FIF saknade snabbheten och skärpan som vi vanligtvis sett dom spela med medans Bankeryd vände spelet snabbt och skickligt och nyttjade motståndarnas misstag. Oroskänsla spred sig bland åskådarna i periodpausen, inte skulle väl laget med seriens glättaste golv få Forserum att förlora toppstriden? Halkvarning utfärdad!

Andra perioden vittnade om att en och annan ramsa sagts i omklädningsrummet. Forserum dominerade bollinnehavet kraftigt och när Bankeryd väl fick känna på plastgloben så dumpades den ned i bortalagets zon. Gång efter gång efter gång... En tveksam och ej hållbar strategi mot seriens målgladaste lag som också hade ledningen med 5-6 efter 2 akter. Största behållningen vad "krigarns" 5-5 mål som var just ett riktigt "krigarmål" där slitet från samtliga i kedjan belönades med nätkänning. Bankeryd närmade sig något i början av tredje men FIF befann sig vid rodret och släppte inte taget. Efter halva 3:e perioden gjorde Forserum 6 raka mål, bland annat det delikata 6-10 målet när bollen gick som ett snöre mellan flera spelare innan Engberg enkelt nätade. Innebandygodis af dyraste sort! Slutresultatet skrevs till 6-13 och den tillresta publiken kan fortsatt se FIF jaga förstaplatsen i tabellen.

Många mål framåt men det var två backar som stod för kvällens insats enligt undertecknad. Som så många gånger innan så visade Robert Hakkarainen uppoffrande defensivt arbete och fick dessutom näta dubbla gånger med slagskott. Andreas Livh visade högsta klass och vann nära på alla sina närkamper genom smart spel och att alltid vara först in på boll.