Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Serieledare!
2020-01-11 21:13
Dagens artist, Jonas Engberg, efter ett av hans fyra mål för dagen.
FIF tog idag revansch på den bittra förlusten i höstas mot Vimmerby och med 8 matcher kvar leder Forserums IF Div 3 Norra. Hur Vimmerby kan ligga sist i tabellen är svårt att förstå. Om samma trupp spelat resten av matcherna under säsongen borde betydligt fler poäng ramlat in på deras konto.
Dagens match inleddes med ett stort övertag i bollinnehav för hemmalaget men de heta målchanserna uteblev. Målvakten i Vimmerbykassen var nära på oprövad de första tio minuterna trots att FIF hade ett stort övertag spelmässigt. Försvarsspelet som de gröna mötte var svårt att tränga igenom och frustrationen började växa bland vissa grönklädda spelare som inte fick igenom pass och skott. De få chanser Vimmerby vaskade fram uppstod på kvicka spelvändningar av de lättviktiga och tekniskt skickliga Vimmerbyiterna.
Till slut skulle dock Jonas Engberg spräcka nollan på ett sätt vi sett så många gånger under säsongen från hans vänsterkant. När sedan MJ utökade till 2-0 efter att beslutsamt genomfört en soloräd så lättade vikten från axlarna något.

Engberg skördade nätrassel för andra gången tidigt i andra perioden och efter att VIBK reducerat i powerplay så fullbordade han sitt hattrick i powerplay. En snabb replik från motståndarna gav ändå den där osäkerheten inför 3:e perioden när det stod 4-2.

Matchen i Vimmerby i höstas resulterade i en tung och oväntad förlust och fick inte upprepas om chansen på förstaplatsen skulle behållas. Publiken kunde därför andas ut något när kvällens gigant Engberg ännu en gång fick målvakten att kapitulera i början av tredje. Sista perioden var betydligt öppnare än de två första och lagen gjorde nu varannat mål tills Alexander Ritamäki fastställde slutresultatet 7-4.

Jonas som denna säsongen hittat helt rätt i sin roll visade att skärpan var helt rätt ikväll och frukten av detta blev fyra fullträffar. Hampus Thyrén gjorde också en av sina bättre insatser i A-laget och kan utvecklas till en riktigt publikfavorit med sitt uppoffrande arbete gång efter annan.