Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:12:00
Forserum missade chansen, förlust i Västervik
2020-01-19 15:50
Lagen stod på samma poäng inför söndagens viktiga seriefinal och en eventuell vinnaren i mötet skulle få ett bra utgångsläge för att knipa förstaplatsen i tabellen.
Det var därför aningen förvånande att matchen inleddes med mål av båda lagen innan första minuten gått. Vanligtvis kan anspänningarna göra sig påminda och det blir lätt primärt fokus på det defensiva arbetet. Bollinnehavet var aningen till Forserums fördel men målen gjordes av varannat lag, 2-2 efter första.

Andra perioden inleddes med boxplay för FIF och i slutskedet av 2-minutersutvisningen så satt 3-2 för hemmalaget. Den jämna matchen fortsatte med samma typ av matchbild, mer bollinnehav för Forserum men Westervik nyttjade sina inspel framför mål där de satte sina chanser. Gästerna kvitterade förvisso men sedan tog WIBK ledningen med 2 bollar för första gången. När pausvilan inför avgörande tredje perioden ljöd så stod det 5-4 på tavlan.

4:23 in i tredje kvitterade Forserum ännu en gång men Westervik hade bestämt sig, de skulle ta chansen idag och gjorde efter detta tre raka mål. Ett sista försök gjordes men Forserum lyckades bara få in en boll till och fick se sig besegrade med 8-6.

Nu gäller det att vara ödmjuk, visa stort hjärta och göra allt vad som står i sin egen makt för att försöka återvinna serieledningen. 7 matcher återstår och hela 21 poäng att spela om.