Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Kvaliteten blev avgörande mot IBK Husar
2020-01-25 17:47
En vecka sedan förlusten i Västervik och nu är varje match av stor vikt inför slutspurten i serien. IBK Husar som gästade i sporthallen visade ingen respekt för Forserums bättre tabellplacering utan hängde med oväntat bra långt in i matchen.
Första perioden skvallrade inget om utgången i matchen. Forserum hade en 2-0 ledning men den åts snabbt upp av Eksjölaget vars andra mål var riktigt vackert. MJ gav bara tjugo sekunder senare FIF ledningen men de orangeklädda gästerna kvitterade innan pausen, 3-3. IBK Husar verkade strunta i tabellen och ångade på som om de mötte vilket lag som helst och då krävdes mer än bara lagom bra spel av Forserum vars lägstanivå slår flera lag i serien.

I början av andra tog Husar ledningen och det var ingen tvekan om glädjen bland spelarna som vrålade högt varje gång de producerade framåt. Efter detta lyfte FIF sig till en högre, bättre och roligare-att-se-på nivå och då började sanningen komma ikapp matchen. 3-4 blev 5-4 och trots att matchen kvitterades så kände de flesta vilket lag som styrde matchen. Jens Larsson, mannen med den något udda klubbfattningen, får innebandy att se så löjligt enkelt ut och gjorde både 6-5 och 7-5, det första såg nästan löjligt lätt ut men var frukten av hårt arbete och rätt placering på plan. När perioden var slut glödde 12-7 på tavlan och publiken kunde pusta ut efter en något oviss tillställning första halvan av matchen.

Ytterligare tre mål föll in för hemmalaget i sista perioden. IBK Husar var, mycket rättvist, ett besegrat lag främst p.g.a. Forserums kvalitativa spel och hårda arbete. Det sistnämnda personifierades av dagens gigant, Marcus Johansson. Vilken inställning! In i kamperna gång efter annan oavsett vad det står på tavlan. Att ge sig in i en duell i full fart mot en fullvuxen man som springer rakt mot dig med hat/ovett i blicken när det står 9-6 på tavlan, det är laghjärta. Att riskera månader av sjukskrivning för att hjälpa laget nå sitt mål, det är respekt Marcus! Flertalet gånger fick MJ med sig utvisningar, bland annat ett matchstraff, tack vare detta arbete. Magnifikt, applåder!

Nämnas skall också Joel Steen vars arbete främst i boxplay måste hatas av moståndarna. Tidsdödande och till och med produktivt i form av poäng i spel i numerärt underläge. Lucas Bäckström hade även han en bra kväll med flera fullträffar och poäng, skönt Lucas!