Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:16:00
Invasion i Tenhult slutade i glädjefest
2020-02-08 21:34
Tvåmålsskytten Lucas vrålar ut sin glädje efter sitt straffmål
Med den känsloladdade matchen från fredagskvällen fortfarande på näthinnan så var det dags för andra derbymatchen på lika många dagar. En stor tillrest publik fanns på plats i Tenhults sporthall och fick hemmapubliken att höras endast sporadiskt. För FIF var matchen mycket viktigt i jakten på serieledningen och det märktes att spelarna visste om tyngden av matchens utgång.
Forserum inledde med mest boll men den fördelningen utjämnade sig snabbt och lagen spelade väldigt jämnt under första perioden. Flera spelare hade problem med studsande bollar som inte ville fastna vid bladen, förmodligen pga nervositet och hårt hållna klubbor. Efter 12:33 utbröt stort jubel utbröt när Racer-Hulta satte 0-1 för gästerna, fint assisterad av Crona och Dåppens. Resten av perioden förblev, p.g.a. starkt målvaktsspel, mållös.

Tidigt i andra perioden kvitterade Tenhult och visade vild glädje över att pressa grannbyns lag. Andra perioden var annars en ordentlig kämparperiod där framför allt Hampus Thyrén visade sin främsta styrka, vilja och beslutsamhet! Imponerande jobb i alla byten, detta med en match från gårdagen i benen. Imponerande Hampus! Hårt arbete från båda lagen resulterade i att inga fler mål blev till, 1-1 efter två tredjedelar.

Sista perioden och dags för ett avgörande. Inledningsvis uppträdde båda lagen nervöst och var inte alls vän med bollen. Ingen ville göra ett avgörande misstag och spelade på säkra kort. Bäckström gav FIF ledningen fem minuter in i tredje men hemmalaget kvitterade ännu en gång bara tjugo sekunder senare. Tenhult som kom med en mindre trupp än Forserum började dock se trötta ut efter detta och hamnade på efterkälken i flera situationer varav en resulterade i straffslag för FIF. Förtroendet gavs till Bäckis som samlade sig, fintade, fintade, fintade, fintade och satte distinkt 2-3 ledningen och vrålade ut sin glädje till de tillresta supportrarna. Och ett vilt jubel uppstod på läktaren.
Folk skrek, hoppade i otakt och kastade färgglada ytterkläder i luften. Entrédörren sparkades in av självaste Leif Boork som slog i cymbaler medan han sprang upp och ned för läktaren. Olga från Hamburg, som för bara några veckor sedan vunnit dragspels-vm efter ett otroligt spännande avgörande mot Jürgen från Hepfenstopf, spelade FIF-låten så att tangenterna for ned på plan och Günther dansade runt mittcirkeln. Nä, det kanske inte hände. Men bra stämning var det!

Efter detta lossnade spelet för Forserum som utökade till 2-5 bland annat efter Dåppens otroligt snygga 2-4 mål, en soloprestation förbi flera spelare och fick välförtjänt stående ovationer!

Seger i det viktiga derbyt och revansch från förra mötet lagen emellan. Ledare Daniel Bergstrand fick svara på vad som var avgörande i kvällens match:

- "Jag tycker att vår trupp är tekniskt o spelmässigt ett par nummer större än Tenhults men det mentala spelar oss ett spratt vid jämna matcher. När vi inte får utdelning på det sätt som vi önskar och är vana vid så smyger en osäkerhet sig in o vi börjar chansa o ta dåliga beslut."

Kvällens man-of-the-match tilldelades Jens Ottosson i målet som kanske gjorde sin bästa match för säsongen. Samtidigt måste Hampus Thyrén lyftas för sin insats idag. Applåder till er båda!