Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Grinig match gav serieledning men med bitter eftersmak
2020-02-22 22:33
Historien upprepade sig mot Fliseryd
Fliseryd förlorade första mötet i höstas men var nära att kvittera efter att reducerat flertalet gånger och pressat på hårt i slutet av matchen. Revanschlustan var påtaglig innan nedsläpp och det skulle bli ett hett möte igen.
Dags för nedsläpp och i sedvanlig innebandyanda så ställer båda spelarna upp i en ansträngd ställning som vittnar om att de antingen måste gå på toaletten eller börja slåss. Fliseryd vann tekningen och dundrade direkt ett skott i överliggaren bakom Jens i Forserums mål. Här gällde det att vara på tårna! FIF agerade tveksamt i inledningen av matchen och det nyttjade Fliseryd som tog ledningen. Efter första målet så ökade bollinnehavet för hemmalaget som försökte hitta luckor men sköt oftast på täckande vitklädda spelare som kämpade febrilt för att behålla ledningen. Till slut kom dock kvitteringen och det var Bäckström som serverade en fin pass till poängkungen Engberg som nätade. Efter 15 minuter hittade Bäckström ännu en lucka från hans högerkant och FIF tog ledningen genom MJ, en ledning som hann utökas till 3-1 innan pausvilan när Jonas satte andra för kvällen.

Andra perioden hade ett högt tempo och det verkade ohållbart att komma till match med endast två kedjor vilket Fliseryd gjorde. Forserums höga kvalitet på spel kräver att motståndarna springer mycket och det fick dom göra även idag men precis som i Fliseryd så gick FIF upp i en komfortabel ledning med 5-1. En stor anledning till detta var den ettrige Marcus "Dåppens" Gustavsson. När han är på detta spelhumör så agerar han som en blandning mellan en odisciplinerad tysk polisschäfer med dåligt bordsskick och en ultrasupporter från Kroatien som sålt sin familj och själ till Dinamo Zagreb. Jättearg.

Men på ett bra sätt.

En reducering efter drygt halva perioden gav dock Fliseryd det där lilla hoppet som krävs för att inte tappa matchen helt. Med endast 30 sekunder kvar av perioden så drabbas Forserum av en oroväckande incident när Jonas Engberg skadar foten och haltar av planen och signalerar för byte. Han får då en utvisning för felaktigt byte vilket kan ifrågasättas när det är en uppenbart skadad spelare som kliver över sargen bara någon meter från avbytargränsen.

Fliseryd inleder sista akten i powerplay och gör också mål när FIF precis blivit fulltaligt. Efter detta får matchen ett nytt ansikte och fokus bland hemmaspelarna hamnar på fel saker och spelet är mer nervöst. Som flera gånger under säsongen så spelar Forserum sämre när de blir satta under press och även idag sänktes kvaliteten och efter 13:29 så stod det 5-4 på tavlan. När sedan FIBK fick chansen i PP med 4 minuter kvar så steg pulsen avsevärt hos många på läktaren.

Efter mycket slit så redde Forserum ut sitt boxplay och med knappa 2 minuter kvar så sprätte Bäckström in 6-4 vilket stod sig matchen ut och Forserum är ännu en gång serieledare. Daniel Bergstrand kommenterar: "Ett styrkebesked. Vi vinner trots att vi inte får allt att stämma och nu har vi allt i egna händer".

Nu återstår det att se hur pass allvarlig skada Jonas Engberg drabbats av. Att gå in i serieavslutningen och ett (troligt) kval utan sin främsta poänggörare är ett stort avbräck.