Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:14:00
FIF hade inga problem med Ariel, kvalplatsen är klar!
2020-02-29 17:47
Jens Larsson dundrar in bollen i bortre krysset
Ariel, som skrämde Forserum ordentligt när de i förra mötet nästan kvitterade i slutminuten, kom idag med färre och yngre spelare än senast. Förra mötet så kunde Ariel vinna mycket på att nyttja sin kraftiga fysik, något som saknades idag och Forserum hade en stabil 3-0 ledning efter första perioden som hade en hel del grinighet i sig.
Ett par dragskott in i andra perioden så hade ledningen utökats till 5-0 och inget talade för att gästerna skulle resa sig. FIF gick in resolut i alla 50/50-kamper och gick allt som oftast även vinnande ur dom. Jonas Engberg, som skadade sig i förra matchen, tittade på matchen från läktarplats och fick tyvärr se en ny skada i sitt lag när Robert Hakkarainen blödde ymnigt från ansiktet och fick lämna matchen. Efter detta domnade intensiteten i matchen till viss del och gästerna kunde reducera efter ett snabbt omställt spel. Få tvivlade dock på FIF och inte heller de själva som fortsatte dominera bollinnehavet och antalet chanser. När andra perioden var slut stod det 7-1 på tavlan.

Två sniperskott i målvaktens vänstra kryss gav tidigt i tredje ett 9-1 försprångoch när en Ariel-spelare stod för matchens Ås-Nisse-moment och tog en onödigt 5-minutersutvisning så punkterade hemmalaget tillställningen totalt. 12-1 grinade bortalaget i ansiktet när slutsignalen ljöd och Forserums IF säkrade därmed kvalplatsen till division 2!