Serie:Herrar Division 3 Norra   Tabell >>
Samling:13:00
Forserums IF seriesegrare i division 3 norra 2019/2020!
2020-03-14 20:43
Nu står det klart! Forserums IF är seriesegrare säsongen 2019/2020 och dessutom för andra året på raken, detta efter att besegrat IBF Tranås med 17-9. Forserum hade en stor ledning med 15-4 i sista perioden men när Tranås gjorde 5 raka mål och differensen var nere på 6 mål med 8 minuter kvar så fanns det ändå en nerv kvar. Nervositeten var dock obefogad och FIF kunde knyta säcken ordentligt i slutet av matchen.
Daniel Bergstrand: "Riktigt stolt över hur laget löser uppgiften idag, med manfall och omkastade och helt nya formationer både framåt och bakåt. Detta säger ganska mycket om bredden och kunnandet i truppen när två av våra backar (Jens o Knoen) tar klivet upp som forwards och sprutar in både mål och poäng. Sjukt starkt av ett nystartat lag att vinna serien 2 år på raken. Ska bli kul och inspirerande att kvala nästa helg och hoppas verkligen att vi klarar det så vi får njuta av division 2 bandy i hallen nästa år."

Rickard "Knoen" Crona: "Vi pratade innan matchen om att det var full fokus på att ta hem serien, man vet aldrig vad corona kan ställa till med i kvalsituationen. Det kanske inte ens blir av och då är möjligheten större att avancera vid en serieseger. Med en liten men energifylld trupp så kändes allt bra innan och under uppvärmningen. Tron på seger va stor!
Vi kliver ut i första perioden och gör alla rätt, vi varierar snabbt och lugnt spel. Vi är effektiva och skapar otroligt mycket. Tranås känns ofarliga. Andra perioden blir något liknande men med en touch av sönderstressigt spel med mycket glåpord och fula tjuvnyp. Inför tredje så känns allt avgjort och vår inställning är att inte riskera något och inte offra allt. Då Tranås kändes bra sugna på att trycka till oss på alla sätt dom kunde när de inte kom åt oss i målprotokollet.
Matchen för vår del dör samtidigt som tranås försöker göra anstormningar med långa bollar och chansar in mycket på mål. Några turstudsar med mycket trafik så lyckas dem göra ett par baljor men segern var aldrig hotad! Jag tycker mina kjedje kamrater Jonas och Jens förtjänar extra beröm! Samt MJ som sliter och kämpar matchen igenom."

Samtidigt som Rickard är ödmjuk och inte nämner sin egen insats så bör även han själv berömmas för sina makalösa 10 poäng idag!

Ingenting verkar säkert i dessa tider men om kvalet spelas som utlovat så spelar Forserum sin första kvalmatch på fredag 20/3 på bortaplan och returmötet på hemmaplan den 22/3. Vi kommer försöka livestreama dessa matcher också.