Serie:SmålandsCupen Herr Omg 1, Gr 4   Tabell >>
Samling:19:00
Seger i premiären!
2020-08-21 22:51
Forserum har gett sig själva ett utmärkt utgångsläge i gruppen i Smålandscupen
Äntligen är innebandysäsongen igång på allvar och på vilket sätt den inleddes, seger mot största (?) konkurrenten om gruppsegern med 2-3!
KFUM är etablerade i division 2 sedan förra säsongen men detta skrämde inte ett hungrigt Forserum som inledningsvis av matchen spelade utan respekt och såg ut att ha rätt fokus redan från början. Notoriske kämpen MJ fick inleda säsongens målskytte och i samma period ökade Crona på till 2-0. Samtidigt såg ungdomskedjan pigga ut i framför allt första akten och skapade ett par fina lägen varav något kanske borde gett utdelning.

Noterbart var att det var en hel del publik på plats vilket ej är tillåtet och väldigt tydligt i smålands innebandyförbunds riktlinjer. Här krävs rejäl skärpning KFUM!

KFUM stod på hälarna i första perioden och ökade inte särskilt på tempot i andra perioden utan hade fortsatt svårt att finna bra spelvägar genom FIF´s försvar. I tredje satsade de dock allt framåt, all-in och kameran var mest riktad mot FIF´s mål. Detta öppnade för kontringslägen för gästerna och i samband med just en sådan så satte Bäckström 3-0. Hemmalaget reducerade ett par gånger om med bara enstaka minuter kvar och Forserums kreativitet var plötsligt väldigt begränsad. Det utvecklades till en nagelbitare och KFUM´s anfall var plötsligt långa som ösregn men Forserum höll undan och tog en viktig seger i premiäromgången av Smålandscupen. Ungdomsskedjan fick mycket speltid när KFUM hade som mest press och de hanterade det på att moget sätt.

Avgörande för kvällen var Forserums fina försvars- och målvaktsspel. 17 täckta skott varav 7 av Robban lär kännas både i kropp med framför allt i hjärta imorgon. Djuriskt! Lägg där till 2 stekheta målvakter som var nära att hålla helt tätt båda två.

Efter segerjublet i omklädningsrummet kommenterade Micke matchen.

Grattis till segern! Vad var bäst idag?
"Vårt defensiva arbete får 5+, KFUM hade svårt att hantera detta och fick egentligen inte så många bra lägen, trots det stora bollinnehavet periodvis. Det blev spännande mot slutet vilket är lite typiskt men överlag är jag mer än nöjd."

Det finns förbättringspotential trots den fina insatsen?
"Haha! Ja, men det fanns mycket som var bra också."