Serie:SmålandsCupen Herr Omg 1, Gr 4   Tabell >>
Samling:18:30
Hjältevad/Mariannelund en munsbit för Forserum
2020-09-03 22:07
Efter en bekväm seger under torsdagen väntar nu gruppfinal på lördag
En på förhand enkel match skulle ikväll förvaltas till en seger vilket alltid är ett farligt utgångsläge. Underskattning kan stjälpa det största flaggskepp men inte skulle väl Hjältevad/Mariannelund få FIF att darra? Efter första perioden och endast 2-1 på tavlan så fanns det lite frågetecken.
Första akten innehöll dock många långa sekvenser i motståndarnas zon och utdelningen borde varit mer än 2 mål. Till bortalagets försvar kan man samtidigt säga att med lite otur hade det stått lika på tavlan efter 20 minuter.

Hjältevad/Mariannelund stod för det mesta på tå, nästan i relevé, i andra perioden och kunde inte värja sig mot ett vasst anfallsspel som nu såg mer lekfullt ut än under den första akten. Kedjorna hade kastats om lite grann och FIF passade på att experimentera när matchen mer och mer vägde över till hemmafördel. Lekfullheten medförde att Forserum vann de flesta kamperna man mot man och målen trillade in så som hemmafansen nästan blivit vana att se. Efter andra perioden var det ingen högoddsare att hemmalaget skulle segra.

Mycket riktigt så blev 3:e perioden den väntade transportsträckan och Forserum har inlett smålandscupen på bästa möjliga vis med två segrar.

Filip Andersson visade på allvar sin otroliga snabbhet och kommer vara ett stort hot framåt under säsongen. Det är en spelartyp som motståndarna avskyr att möta. Han fick dock ett par utvisningar varav den sista var något oförståelig vid en duell med målvakten och den ettriga spelstilen måste kanske ibland tämjas för att han inte ska dra på sig onödiga utvisningar. Kasper Svensson ska också berömmas när han vågade ta för sig från sin backplats flertalet gånger och drog fina dragningar på mittplan och skapade på så sätt fina målchanser. Största stjärnparet för kvällen var nog trots allt firma Engberg/Crona som stod för 6+2 respektive 2+5 ikväll. "Fabulous" hade Tony Irving uttryckt!

Nu har Forserum allt i sina egna händer för att ta sig vidare till nästa omgång i smålandscupen då man på lördag möter Tranås kl 15:00. Denna gång filmas matchen av Mert Cimen.

Tack Prorob teknik ab för hjälpen med nätverket under sändningen idag.